A murit Mariana Nicolesco! Marea soprană s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani

Publicat: 15 oct. 2022, 08:54 Autor: Camelia Vedete
A murit Mariana Nicolesco! Marea soprană s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani

Doliu în lumea muzicii! Mariana Nicolesco s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani. Marea soprană a fost internată într-un spital din București. Anunțul a fost făcut de Opera Naţională Română Cluj-Napoca pe rețelele de socializare.

A murit soprana Mariana Nicolesco, una dintre cele mai mari voci ale operei din România. Artista s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani, asta după ce a fost internată la un spital din București.

Soprana Mariana Nicolesco a ajuns la inimile publicului datorită talentului său în domeniul muzicii. Marea soprană fost internată într-un spital din București, însă din păcate, artista s-a stins din viață de 73 de ani. Anunțul a fost făcut de Opera Naţională Română Cluj-Napoca.

„Această seară ne aduce într-un moment al despărţirii de o stea memorabilă a lumii lirice! Îndureraţi, ne luăm rămas bun de la Primadonna Assoluta: MARIANA NICOLESCO. Descrisă în cuvinte precum Regina del Belcanto, Primadonna Assoluta sau Diva Divina, Mariana Nicolesco lasă în urmă un univers pe care l-a îmbogăţit nemărginit cu prezenţa sa în această lume.”, a anuțat Opera Naţională Română Cluj-Napoca, într-o postare pe Facebook.

Artista s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani

Mariana Nicolesco a fost membră Academiei române încă din anul 1993. Artista a fost decorată în Franța cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Ofițer, dar și cu Ordinul Steaua României în grad de Mare Ofițer.

Mariana Nicolesco a avut o carieră de succes și a fost programată la Berlin ”Muzicianul Anului” pentru performanțele sale excepționale. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române i-a oferit sopranei în anul 2008, Diploma de Onoare a Fundației Internaționale Omenia.

Publicat: 15 oct. 2022, 08:54 Autor: Camelia Vedete
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă