A mers la medic pentru a se trata de răceală, dar a primit un diagnostic crunt. Ce au descoperit medicii după control

Publicat: 03 iul. 2024, 10:00 Autor: Hermina Hagianu News
A mers la medic pentru a se trata de răceală, dar a primit un diagnostic crunt. Ce au descoperit medicii după control

Un bărbat din Statele Unite s-a prezentat la spital cu simptome asemănătoare răcelii, iar în urma investigațiilor a primit un diagnostic crunt. Deși acesta spera ca doctorii să îi prescrie antibiotice pentru a învinge viroza de care credea că suferă, adevărul era cu totul altul.

Jason s-a prezentat la urgențe din cauza unei tuse persistente. În urma unei radiografii pulmonare, medicii au descoperit că bărbatul avea formațiuni tumorale la ambii plămâni.

Jason a fost internat de urgență

Jason, care fumase țigări încă din adolescență, avea febră, a acuzat o stare de oboseală accentuată și tuse persistentă. Americanul le-a explicat medicilor că și membrii familiei sale au fost răciți și a bănuit că e vorba doar despre o răceală obișnuită pentru această perioadă a anului.

A început să se îngrijoreze abia în momentul în care ceilalţi membrii ai familiei s-au însănătoşit, însă el avea în continuare probleme. A început să fie mai atent la alimentație și a luat vitamine, însă fumatul îi provoca „crize de teribile de tuse”, potrivit medicului de gardă.

Se pare că tatăl lui Jason a murit tot din cauza cancerului pulmonar. Când acesta și-a aflat diagnosticul „a inspirat adânc și a oftat. A simțit de săptămâni bune că ceva nu e în regulă”, a declarat medicul care l-a tratat.

Fumatul conduce la dezvoltarea cancerului pulmonar

Cancerul pulmonar este un tip de cancer al cărui punct de plecare este în plămâni.

Fumătorii prezintă cel mai mare risc de a dezvolta cancer pulmonar, chiar dacă acest tip de cancer poate apărea și la persoanele nefumătoare. Riscul de a dezvolta o formă de cancer pulmonar crește cu numărul de țigări fumate zilnic și cu intervalul de timp în care persoana respectivă a fumat. Persoanele care renunță la fumat chiar și după o perioadă îndelungată în care au fumat, pot scădea riscul de a dezvolta cancer pulmonar.

 

Sursă foto: social media

Publicat: 03 iul. 2024, 10:00 Autor: Hermina Hagianu News
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă
×