A început răboiul! Un elicopter militar a fost doborât în Armenia

Publicat: 10 nov. 2020, 08:33 Autor: Elena Arhiva
A început răboiul! Un elicopter militar a fost doborât în Armenia

Un elicopter militar rus a fost doborât luni în Armenia, lângă granița cu Azerbaidjanul, transmite Ministerul Apărării de la Moscova. Doi membri ai echipajului au decedat, potrivit The Moscow Times.

Oficialii ruși afirmă că elicopterul Mi-24 a fost lovit de un sistem de apărare antiaeriană portabil, aproape de granița cu Azerbaidjanul, ale cărui forțe se luptă cu separatiștii susținuți de armeni în regiunea Nagorno-Karabakh, scrie digi24.ro.

O a treia persoană de la bordul elicopterului a fost rănită și evacuată.

„Elicopterul rus Mi-24 a fost doborât în spaţiul aerian de pe teritoriul Republicii Armenia în afara zonei de luptă”, a subliniat reprezentantul oficial al Ministerului Apărării, generalul-maior Igor Konashenkov, potrivit Mediafax.

Elicopterul, doborât din greșeală

Ministerul de Externe din Azerbaidjan a anunţat luni că trupele azere au doborât din greşeală un elicopter militar rus în apropierea graniţei cu Armenia, transmiţând totodată Moscovei scuze pentru acest incident şi disponibilitatea de a-i plăti despăgubiri, relatează Reuters. Aparatul de zbor a fost lovit în jurul orei locale 18.30 (14.30 GMT) în timp ce însoţea o coloană de vehicule de la o bază militară rusă în Armenia. Ministerul armean pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că a deplasat ajutoare la faţa locului.

Incidentul a avut loc pe fondul conflictului dintre Armenia şi Azerbaidjan în mult disputata regiune Nagorno-Karabakh, unde ostilităţile active au fost reluate pe 27 septembrie. Baku şi Erevan s-au acuzat reciproc că au bombardat zone rezidenţiale. Părţile au semnat acorduri de încetare a focului de trei ori, dar luptele continuă până în prezent.

Sursa foto: Arhivă Ciao

Publicat: 10 nov. 2020, 08:33 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă