A fost demonstrat stiintific: nu ne crestem imunitatea cu suplimente alimentare! De ce e periculos pentru organism daca s-ar intampla acest lucru

Publicat: 19 ian. 2019, 15:09 Autor: madalina m. Life

In farmacii exista nenumarate produse ce promit ca vor ajuta la cresterea sistemului imunitar.

In realitate, insa, nu ne crestem imunitatea cu absolut nimic, cu atat mai putin prin intermediul suplimentelor alimentare! Desi tabletele care promit acest lucru sunt la mare cautare, in special in sezonul rece, specialistii avertizeaza cu privire la folosirea acestora, mai ales pe timp indelungat.

A fost demonstrat stiintific nu ne crestem imunitatea cu suplimente alimentare

Nu exista in momentul de fata niciun produs care sa ne creasca imunitatea, asa cum ne-am dori-o cu totii, incat sa facem fata bolilor fara sa resimtim efectele secundare. Daca s-ar intampla acest lucru, ar fi foarte periculos pentru organism, potrivit expertilor, si nu ar fi deloc recomandat.

Daca am reusi sa ne crestem sistemul imunitar, efectele acestui proces nu ar fi unele prea pozitive. Nu ne crestem imunitatea cu nimic si este recomandata evitarea produselor farmaceutice care promit acest aspect. Desi e prezentat ca un singur lucru, sistemul imunitar este mult mai complex decat se crede. Este format dintr-o retea complexa ce contine multiple celule, dar si functii biologice.

Mai exact, sistemul imunitar e compus din doua parti, ce indeplinesc sarcini diferite si furnizeaza un raspuns innascut, si un raspuns primit, noteaza descopera.ro. Raspunsul innascut reprezinta ce observam atunci cand ne simtim bolnavi. Acesta este cel care ataca infectiile cu mucus, febra, tusea sau inflamatiile, insa nu vindeca infectia. Sarcina ii revine raspunsului primit, compus din anticorpi colectati din bolile si infectiile anterioare, dar si din vaccinuri.

A fost demonstrat stiintific nu ne crestem imunitatea cu suplimente alimentare

Asa a fost observat de catre savanti ca desi nu ne crestem imunitatea prin tablete sau tratamente, vaccinurile sunt singurele care ar avea un efect benefic, si pe o perioada lunga de timp. Ele pot fi considerate o exceptie, pentru ca imbunatatesc in mod vizibil sistemul imunitar.

Totusi, nici acestea nu cresc raspunsul sistemului imunitar, ci abilitatea acestuia de a lupta impotriva organismelor pentru care a fost inventat. Pe de alta parte, daca am putea sa ne crestem sistemul imunitar, nu ar fi prea recomandat. Inflamatia pe un termen mai lung e asociata cu o serie de efecte negative asupra organismului, precum riscul de infarct miocardic sau intarirea arterelor.

Publicat: 19 ian. 2019, 15:09 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă