A avut loc un cutremur în această dimineață în România

Publicat: 01 iun. 2021, 08:45 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Un cutremur a avut loc în această dimineață în România, în zona seismică Vrancea, potrivit informațiilor oferite de Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Un seism a avut loc în această dimineață în România, potrivit INFP. Cutremurul a avut loc în zona seismică Vrancea, Buzău, la ora 05:36. Seismul a avut 3.1 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 126 de kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 53km SE de Brașov, 57km N de Ploiești, 112km N de București, 125km NE de Pitești, 135km SV de Bacău, 139km V de Brăila, 143km V de Galați, 166km E de Sibiu, 177km N de Ruse, 218km SV de Iași, arată INFP.

Ce spune Gheorghe Mărmureanu despre un cutremur violent în România

Gheorghe Mărmureanu a făcut o serie de declarații despre posibilitatea existenței unui cutremur major în România, având în vedere faptul că în noaptea de 26 mai a avut loc un seism de 4.7 grade pe scara Richter în zona seismică Vrancea, Buzău, în jurul orei 00:30. Bărbatul susține că în acest moment nu se pune problema unui seism la fel de mare precum cel din 4 martie 1977, iar activitatea seismică din Vrancea este monitorizată constant.

„E absolut normală. Anul trecut, în ianuarie, a fost tot un cutremur de 4,7 la o adâncime tot de 130 de km-131 și efecte importante au avut către la Galați, Chișnău și o parte din Muntenia. Vrancea e un sistem tectonic unde cutremurele de mare adâncime au loc în mod current. În momentul de față, Institutul are înregistrare seismică modernă, aș putea spune cred că cea mai modernă din Europa, și datele noastre confirmă altă observație că în ultimii 30 de ani s-au observat și s-au înregistrat cutremure foarte adânci. Între 160 de km și chiar 130 km. De fapt, acestea sunt adâncimile pentru cutremurele vrâncene, care se deosebesc de cutremurele din altă zonă. Un cutremur de adâncimea asta devine periculos când magnitudinea depășește 6. (…) Nu se pune problema unui cutremur catastrofal”, a afirmat Mărmureanu, arată Gândul.ro.

sursă foto: pixabay

Publicat: 01 iun. 2021, 08:45 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă