Orele la care iei cele mai bune decizii. Vlad Ciurea a dezvăluit secretul: ”Funcționăm cel mai bine, este dovedit cerebral”

Publicat: 11 dec. 2023, 10:52 Autor: Alina Nistor News
Orele la care iei cele mai bune decizii. Vlad Ciurea a dezvăluit secretul: ”Funcționăm cel mai bine, este dovedit cerebral”

Prof. univ. dr.  Vlad Ciurea a vorbit depre orele la care iei cele mai bune decizii. Potrivit acestuia, într-un anumit interval orar, creierul funcționează cel mai bine.

Creierul nostru funcționează la maximum doar în anumite intervale orare. Drept urmare, orele la care iei cele mai bune decizii sunt destul de scurte. Nu ai nevoie de o cantitate mare de cafea, ori de alte suplimente. De asemenea este recomandat să mâncăm ceva ușor la prânz pentru a ne putea concentra la ceea ce avem de făcut.

Potrivit precizărilor făcute de profesorul Vlad Ciurea, orele la care creierul uman funcționează cel mai bine sunt între 10-12 și 16-18. În acest interval orar, oamenii pot lua cele mai bune decizii atunci când trebuie să hotărască ceva important.

“Mă gândesc ce am eu de făcut și să mă contraactivez pentru elementele esențiale cu cele două perioade de activitate cerebrală, între 10-12 și 16-18 şi atunci mă concentrez pe acestea. Aici, între aceste ore, funcționăm cel mai bine, este dovedit cerebral. Fără biciuire, fără multitudini de cafele, merge creierul perfect. Iar la prânz, dacă se poate să mâncăm ceva foarte, foarte ușor, nu trebuie să fie copios ca să te poți concentra mai departe la ceea ce ai de făcut”, a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.

Vlad Ciurea: ”Creierul are 5 dușmani”

Este esențial să știm și ce alte lucruri trebuie evitate pentru a avea mintea limpede atunci când luăm decizii importante și nu numai. Medicul Vlad Ciurea susține că pentru a funcționa la capacitate maximă, creierul nostru trebuie ferit de anumite substanțe.

„Creierul are cinci dușmani: stresul, zahărul, alcoolul, tutunul – pentru că strânge vasele – şi drogurile. Acestea din urmă mă îngrozesc. Putem să menținem sănătatea mintală cu gânduri bune, optimism, zâmbet, activitate pozitivă, citit, scris şi exercițiu fizic. Memorarea şi desfășurarea activităţilor cu voce tare ne ajută nespus de mult. Să vorbim singuri. Să zicem: «Acum am luat cartea». «Acum am dus cheile la maşină». Deci să vorbim, să spunem cuvintele, să facem gesturile și să memorăm. Toate lucrurile trebuie să curgă ca un râu”, a mai explicat anterior Vlad Ciurea.

Prof. dr. Vlad Ciurea spune că o persoană ar trebui să consume cel puțin 2 litri de apă pe zi. Consumul de apă alcalină ajută organismul să elimine substanțele dăunătoare. Din cauza anumitor alimente și a poluării, în corpul nostru se pot acumula diverse toxine care ne pot afecta sănătatea.

SURSA FOTO: Social Media

Publicat: 11 dec. 2023, 10:52 Autor: Alina Nistor News
Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,…...
Pe aceeași temă
×