Ani la randul, medicii alarmau pacientii sa consume mai putina sare sau chiar sa renunte definitiv la ea doarece nu face bine organismului. Se pare ca lucrurile stau altfel. Sarea nerafinata ajuta la echilibrarea zaharului din sange, mentine sistemul osos puternic, regleaza metabolismul si intareste sistemul imunitar.
1. Pentru îmbunătățirea digestiei
Activează glandele salivare din gură, eliberând amilază. Sarea naturală stimulează producția acidului clorhidric și a unei enzime care digeră proteinele. Atunci când se acumulează mâncare nedigerată, pot apărea arsurile stomacale și refluxul gastroesofagian. Un pahar cu apă cu sare băut regulat poate rezolva problema.
2. Pentru reducerea inflamației
Aportul necesar de sare al corpului este de 1,5 lingurițe sau 8 grame pe zi. Dacă nu, corpul intră într-o criza încât să poată menține echilibrul fluidelor și tensiunea arterială. În cazul unui aport scăzut de sare, crește producția unei enzime numite renină și a unui hormon cunoscut sub numele de aldosteron. Pe termen lung, nivelurile ridicate ale acestor substanțe duc la deteriorarea sistemului circulator și la apariția inflamaților în organism. Dacă bei apă cu sare, poți evita aceste probleme.
3. Pentru un somn liniștit
Sarea naturală nerafinată poate ajuta la scăderea nivelului de stres. Apa caldă cu sare vine în ajutor. Sarea ajută la atenuarea anxietății și împiedică mintea să creeze toate acele scenarii care nu te lasă să dormi noaptea.
4. Pentru detoxifierea organismului
Datorită mineralelor, apa cu sare ajută organismul în procesul de detoxifiere. Această soluție are și proprietăți antibacteriene. Multe persoane au o digestie proastă, iar tractul gastro-intestinal acumulează alimente nedigerate și deșeuri de-a lungul timpului. Aceste resturi fermentează și produc bacterii dăunătoare și agenți patogeni.
5. Pentru sănătatea pielii
Sarea naturală conține minerale care ajută pielea să arate mai bine. Cromul luptă împotriva acneei și reduce infecțiile pielii. Sulful menține pielea curată și catifelată. Zincul grăbește vindecarea rănilor, întărește sistemul imunitar și echilibrează activitatea glandelor sebacee. Iodul poate crește consumul de oxigen și metabolismul pielii.