Rețetă de pască fără aluat, cu smântână. Așa se face rapid și ușor

Publicat: 11 apr. 2023, 12:22 Autor: Camelia Retete & Diete

Pasca fără aluat, cu smântână, se face foarte ușor și în plus, este și mai sănătoasă și mai blândă cu silueta. Noi vă dezvăluim cea mai simplă rețetă, care o să vă ajute să preparați acest desert.

Este adevărat că, în general, pasca se prepară cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Cu toate acestea, dacă sunteți un mare fan al prăjiturilor cu brânză, puteți găti oricând acest desert. Noi vă învățăm cum să faceți pască fără aluat, dar cu multă smântână.

Pasca fără aluat, un desert rapid și delicios

Conform rețetei clasice, pasca se face cu aluat, pentru a ieși exact așa cum scrie la carte. Dacă totuși nu vreți să vă complicați cu frământatul aluatului, puteți încerca rețeta de pască fără aluat, cu smântână, brânză dulce și multe stafide aurii.

Aceasta va fi gata mult mai repede, spre deosebire de pasca ce conține aluat. Puteți folosi brânză dulce de vaci, ricotta, urdă sau chiar cremă de bânză. Dacă nu vă plac neapărat stafidele, le puteți înlocui cu fructe confiate sau cu fructe din compot. Aveți însă grijă să fie foarte bine scurse de zeamă.

De asemenea, în rețetă puteți include sau nu griș, în funcție de preferințele fiecăruia. Ingrediente pentru pasca fără aluat:

  • 600 g de brânză de vaci
  • 5 ouă
  • 100 g de smântână
  • 150-200 g de zahăr
  • un praf de sare
  • 50 g de stafide
  • 50 g de fructe confiate
  • 100 g de făină
  • 50 g unt
  • o lingură de griș (așa cum spuneam, acesta este opțional)
  • o linguriță de esență de vanilie sau două plicuri de zahăr vanilat
  • coajă rasă de lămâie sau de portocală

Cum se prepară pasca fără aluat

Într-un bol mai adânc, spargeți ouăle, adăugați zahărul, vanilia și un praf de sare și amestecați foarte bine cu mixerul. Trebuie să obțineți o spumă cremoasă. De-abia apoi puneți brânza dulce de vaci, pe care în prealabil ați scurs-o foarte bine.

Adăugați și untul topit și amestecați. Începeți să puneți făină, puțin câte puțin și omogenizați compoziția.

Tot acum puneți și grișul, treptat, în timp ce amestecați bine.

Adăugați și coaja rasă de lămâie sau de portocală. La final, puneți și smântâna și apoi stafidele și fructele confiate. Pentru o aromă și mai puternică, puteți lăsa stafidele la înmuiat în esență de rom, înainte de a le pune în pască.

Luați o tavă de copt rotundă, pe care o tapetați cu hârtie de copt. Puneți compoziția în tavă și apoi o băgați în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius. Pasca fără aluat va fi gata în aproximativ 40 de minute. Totuși, ca să fiți sigure că s-a copt, faceți testul cu scobitoarea, înainte de a scoate pasca din cuptor.

După ce se coace, pasca se lasă să se răcească, în forma în care a stat la cuptor. Apoi o răsturnați pe un platou și o presărați din abundență cu zahăr pudră.

Publicat: 11 apr. 2023, 12:22 Autor: Camelia Retete & Diete
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă