Pasca cu ciocolata de Paste! Incearca ceva diferit anul acesta. Cat de usor se face acest desert aratos si delicios

Publicat: 03 apr. 2018, 11:57 Autor: D. C. Retete & Diete

Daca vrei ca anul acesta sa ai un desert diferit pe masa de sarbatori, ai nimerit unde trebuie.

Pasca cu ciocolata de Paste este un produs pe care toata lumea il va indragi. Este inedita deoarece e facuta complet diferit de cea traditionala. Si, trebuie sa recunoastem, arata si mai bine! Aluatul ei este cu cacao si crema de branza este cu ciocolata. Ati putea spune ca este un fel de cheesecake, daca sunteti fani.

Pasca cu ciocolata de Paste – ingrediente

Aluat Pasca

300-350 g faina
20 g drojdie proaspata/7 g drojdie uscata
150 g lapte
100 g apa
70 g zahar
1 ou
35 g unt moale
1 plic zahar vanilat
30 gr cacao
1 varf cutit sare

Umplutura Pasca

250 g ricotta/branza dulce de vaci
1 ou
4 linguri de zahar
1 lingura plina cu gris
1 lingura plina cu faina
50 g bobite ciocolata
1 plic zahar vanilat
1 lingurita de gris pentru pudrat foaia de aluat inferioara

Pentru uns si ornat

1 albus
codite de zahar
10 g bobite ciocolata

Pasca cu ciocolata de Paste – mod de preparare

Aluat
Pasca cu ciocolata de Paste!Amestecam 300 g faina cu 30 g cacao. Le punem intr-un vas. Amestecam laptele cu apa si le incalzim putin pe foc mic. Frecam drojdia cu 1 lingurita de zahar, apoi o amestecam cu laptele si apa. O adaugam in centrul fainii.

Framantam putin aluatul, apoi adaugam oul batut usor, zaharul, zaharul vanilat si sare. Framantam pana cand aluatul prinde consistenta. Adaugam untul la temperatura camerei. Framantam pana cand aluatul devine elastic si nu se lipeste.

Pasca cu ciocolata de Paste!S-ar putea sa mai fie nevoie de cca 50 g faina. Adaugati treptat, lingura cu lingura. Framantati pana obtineti un aluat elastic.
Acoperim vasul cu folie de plastic si lasam aluatul sa dospeasca 1 ora. Dupa aceea, impartim aluatul in 2 bucati. Intindem una dintre bucati intr-o foaie de cca 0,7-1 cm.

Pasca cu ciocolata de Paste!Tapetam forma cu unt si asezam o foaie de hartie de copt. Punem foaia de aluat in forma. Din cealalta bucata de aluat, formam 3 snururi lungi. Impletim snuruletele de aluat si le asezam de jur imprejurul foii de aluat din forma. Acoperim forma si o lasam pentru 30 minute, intr-un loc ferit de curenti reci de aer.

Citeste continuarea retetei aici!

Publicat: 03 apr. 2018, 11:57 Autor: D. C. Retete & Diete
Pe aceeași temă