Povestea de dragoste dintre regina Elisabeta a II-a și prințul Philip

Publicat: 09 sept. 2022, 16:43 Autor: Camelia News

Povestea de dragoste dintre regina Elisabeta a II-a și a prințului Philip pare desprinsă din povești sau din filmele de la Hollywood.

Cei doi su fost împreună timp de șapte decenii, până când moartea i-a despărțit, în luna aprilie a anului 2021, atunci când Prinţul Philip s-a stins din viață. Majestatea Sa s-a îndrăgostit de alesul inimii ei când avea doar 13 ani și a făcut tot posibilul să fie împreună. S-au logodit în secret și s-au căsătorit din dragoste.

Povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip a durat 73 de ani. Cei doi au fost împreună până când moartea i-a despărțit, în luna aprilie a anului 2021, atunci când Prinţul Philip s-a stins din viață. De nenumărate ori, Regina Elisabeta a mărturisit că Prințul Philip a fost cel mai mare sprijin al său. Atât în public, dar și în viața personală. Au trecut împreună prin obstacole și încercări, dar de fiecare dată, iubirea lor a triumfat. Și au reușit, astfel, să scrie împreună, una dintre cele mai frumoase povești de dragoste din istorie!

Citește și Cum arăta Regina Elisabeta cu două zile înainte să moară! Ultimele imagini cu Majestatea Sa în viață

Povestea de dragoste dintre regina Elisabeta a II-a și a prințului Philip

Este bine de știut că Elisabeta l-a cunoscut pe Philip în anul 1934, pe când avea 8 ani. Asta în timp ce participa la o nuntă pentru Prințesa Marina a Greciei și Danemarcei și Prințul George. Cinci ani mai târziu, cei doi s-au intersectat din nou, în timp ce erau la Colegiului Naval Regal din Dartmouth. Atunci s-au și îndrăgostit. Ceea ce a început ca un joc între tineri, a ajuns să se transforme de-a lungul anilor într-o prietenie care din când în când era alimentată de scrisori sau vizite, deși Războiul nu le permitea prea multe.

Astfel, ce doi s-au logodit în secret si s-au căsătorit din dragoste, ceea ce nu era chiar permis într-o familie regală, chiar și în secolul al XX-lea. Însă, cu trecerea anilor, au reușit să convingă pe toată lumea că dragostea lor este unică, drept dovadă, a și rezistat atâtea decenii.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Citește și Ora la care a murit Regina Elisabeta a II-a! Când s-a stins, de fapt, din viață

Prințul Philip a ajutat la proiectarea inelului de logodnă

Potrivit informațiilor apărute în presa internațională, prințul Philip ar fi ajutat la proiectarea inelului de logodnă din platină și diamant. Ar fi folosit pietre dintr-o tiară aparținând mamei sale, prințesa Alice a Greciei.

Mai mult, pe data de 20 noiembrie 1947, Elisabeta a II-a a îmbrăcat rochia de mireasă și a pășit în fața altarului alături de cel ce i-a fost cel mai bun prieten întreaga viață, prințul Philip. Cei doi și-au unit destinele de tineri, pe când regina avea 21 și ani, iar Philip 26. Așa a început povestea lor de dragoste care avea să dureze nici mai mult, nici mai puțin de 73 de ani, și care avea să scrie istorie.

Prințul Philip și Elisabeta s-au căsătorit în fața a 2.000 de invitați în Westminster Abbey. La doar doi ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, nunta lor a fost un moment de sărbătoare.

După căsătorie, Ducele și Ducesa de Edinburgh și-au stabilit reședința la Casa Clarence. Acolo s-au născut primii lor doi copii din cei patru: Prințul Charles în 1948 și Prințesa Ana în 1950.

Citește și Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit la 96 de ani. Ce înseamnă „Operaţiunea London Bridge”

Elisabeta și Philip au avut împreună patru copii

Suverana Marii Britanii și prințul consort au avut împreună patru copii Prințul Charles, Prințesa Anne, Prințul Andrew și Prințul Edward, opt nepoți și opt strănepoți, iar familia lor a fost una care s-a bucurat dintotdeauna de admirația britanicilor.

Publicat: 09 sept. 2022, 16:43 Autor: Camelia News
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă