S-a descoperit un nou simptom al infecției cu noul coronavirus. Ce semnal de alarmă transmit specialiștii în acest sens.
Specialiștii au descoperit un nou simptom al infecției cu noul coronavirus. Potrivit acestora, se pare că noul coronavirus poate ataca plămânii și inima și, de asemenea, poate provoca dureri în piept sau chiar senzație de arsură la plămâni, arată stirileprotv.ro.
Se pare că noul simptom ar provoca dureri la unele persoane infectate cu noul coronavirus la nivelul pieptului și ar da senzația de arsură în plămâni, iar cei de la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor enumeră durerea sau presiunea persistentă în piept ca semn că oamenii trebuie să se îndrepte imediat la doctor. Specialiștii spun că ar putea cu siguranță să fie un simptom al noului coronavirus, adăugând și dificultățile de respirație. Astfel că, 17.7% dintre oamenii infectați cu virusul chinezesc susțin că au dureri în piept. Coronavirusul poate intra în celule printr-un receptor numit enzima de conversie a angiotensinei 2 (ACE2). ACE2 se regăsește și în plămâni, dar și în tractul gastro-intestinal. Virusul poate deteriora organele și să provoace inflamație.
Pe de altă parte, și Beatrice Mahler, care este managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, a spus faptul că boala nu este una de natură respiratorie.
„Această reacţie inflamatorie este sistemică, impactează şi declanşează acea furtună de citokine. Aceasta duce la procese de coagulare prin activarea coagulării la nivelul vaselor de sânge din întregul organism. Întotdeauna, procesul de inflamaţie, în orice zonă a organismului se găseşte, este urmat de un proces de coagulare, tocmai ca urmare a acestor citokine inflamatorii. Aceasta este regula. Fiind o inflamaţie sistemică, toate vasele din organism pot fi afectate de această furtună de citokine, dar nu întotdeuna declanşează activarea coagulării în toate vasele. Pentru unii, se activează vasele coronare, adică de la nivelul inimii, pentru alţii, în creier, pentru alţii, în membre. Şi, într-adevăr, se pare că această inflamaţie puternică activează coagularea la nivelul vaselor. Boala nu este respiratorie! Clar! Cel mai mare impact îl are pe funcţia respiratorie la debut, adică după primele zile, însă ca o consecinţă a infecţiei virale, complicaţiile pe care le au aceşti pacienţi sunt, în majoritatea lor, vasculare”, a explicat medicul pneumolg.
Sursă foto: Pixabay