Avertisment cumplit de la OMS! „Vom avea o nouă pandemie, trebuie să fim pregătiţi”

Publicat: 08 sept. 2020, 09:55 Autor: Elena Arhiva
Avertisment cumplit de la OMS! Vom avea o nouă pandemie, trebuie să fim pregătiţi

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a precizat luni faptul că întreaga lume ar trebui să fie mai bine pregătită în faţa următoarei pandemii, conform Reuters, citată de Agerpres.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a cerut ţărilor să investească mai mult în sănătatea publică, starea de fapt demonstrând că puţine ţări au resursele necesare pentru a face faţă unei epidemii la nivel mondial.

Peste 27,9 milioane de oameni din lume au fost infectaţi cu noul coronavirus.

„Aceasta nu va fi ultima pandemie”, a mai spus Ghebreyesus, luni, la Geneva. „Istoria ne învaţă că focarele de infecţie şi pandemiile sunt o realitate. Dar când vom avea o nouă pandemie, trebuie să fim pregătiţi, mai pregătiţi decât am fost în faţa COVID-19”, a conchis Ghebreyesus.

Tedros Adhanom Ghebreyesus: „Realitatea este că acest virus se răspândeşte uşor

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că nicio ţară nu poate pretinde că s-a încheiat pandemia COVID-19 şi spune că o relaxare a restricţiilor prea devreme ar fi dezastruoasă.

”Cu cât ţările au mai mult control asupra virusului, cu atât mai repede se pot deschide. Nicio ţară nu poate pretinde că s-a încheiat pandemia. Realitatea este că acest virus se răspândeşte uşor. Deschiderea fără control este o reţetă pentru dezastru. Vrem să vedem copiii că se întorc la şcoală şi oameni care se întorc la locul de muncă, dar vrem să facem asta în siguranţă”, a transmis Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că ţările trebuie să aibă control asupra virusului înainte de a încerca să repornească economiile și să salveze viețile cetățenilor.

Publicat: 08 sept. 2020, 09:55 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă