Este bine sau nu să folosim șervețele demachiante pentru față? Din ce în ce mai multe domnișoare, chiar de la vârste fragede, aleg să se machieze, fie că merg la școală, la facultate, în oraș sau la magazin. Firmele de makeup au început să aibă din ce în ce mai multe vânzări, dar trebuie să nu trecem cu vederea peste ce ar putea să dăuneze pielii și tenului!
Există, de exemplu, șase motive pentru care șervețelele demachiante nu ar fi atât de bune precum par în reclamele de la televizor. Tenul ar putea avea de suferit destul de mult, dacă ar fi folosite în exces.
În primul rând, cauzează uscarea pielii. Șervețelele respective conțin alcool, care ajută la îndepărtarea machiajului, dar în același timp îți îndepărtează și uleiul natural care este produs de organism. Lipsa hidratării conduce la o piele uscată, spun specialiștii. Chiar și așa, aceste șervețele nu curăță în mod eficient fața și lasă totuși urme de machiaj, ceea ce face pielea mai puțin absorbantă.
În al doilea rând, potrivit brightside.me, șervețelele pot cauza reacții alergice. Roșeața și pigmentarea sunt frecvente, dar pot fi și reacții grave. În 2015, o femeie a suferit o reacție similară din cauza șervețelelor umede, iar aceasta a rămas cu blistere asemănătoare cu arsura pe degete și pe față. Înainte de a vă șterge pe față, consultați ingredientele din el!
Pe de altă parte, ele sunt motivul pentru porii înfundați și punctele negre. Se folosesc șervețele de față pentru a scăpa de excesul de ulei, machiaj, dar nu știu că un reziduu este întotdeauna lăsat în urmă. Acest lucru duce la pori înfundați.
Totodată, în anumite situații, pot cauza cancer, spun specialiștii. Șervețelele au foarte multe chimicale care sunt dăunătoare pielii. Parabenii chimici au fost asociați cu provocarea cancerului de sân, deoarece imită proprietățile estrogenului și poate provoca creșterea celulelor mamare.
Și de care alt lucru se mai sperie unele persoane? De îmbătrânirea devreme! Potrivit unui renumit medic și expert în piele, folosirea șervețelor demachiante te poate face să îmbătrânești prematur.
De asemenea, șervețelul demachiat ar fi un fel de ”iluzie”. Potrivit esteticianului și expertului în pielea Renée Rouleau, șervețele de machiaj nu vă curăță niciodată chipul. Pur și simplu „frământă murdăria, bacteriile, uleiul și machiajul din jurul său”. Ele descompun particulele de machiaj. E recomandată folosirea apei și săpunului sau a unui demachiant ”blând” pentru ten.