Satelitul l-a dat de gol! Unde a fost găsit președintele ”mort” Kim Jong-un

Publicat: 30 apr. 2020, 11:10 Autor: Maria Apostol News

Dispariția președintelui Kim Jong-un din spațiul public a alimentat zvonurile că liderul nord-coreean s-ar afla în stare gravă în urma unei operații sau chiar că ar fi murit. Imagini surprinse prin satelit demonstrează totuși că dictatorul este în viață, dar că s-a izolat de teama coronavirusului.

NK PRO, o organizație care monitorizează Coreea de Nord, a anunțat marți, pe baza unei analize a imaginilor din satelit, că mișcările bărcilor de lux folosite de Kim Jong un și de apropiații săi arată că acesta s-ar afla în orașul port Wonsan, scrie Reuters.

Veștile vin după ce săptămâna trecută, o altă organizație din SUA, 38 North, a identificat trenul folosit de dictator tot în zona orașului Wonsan, acolo unde acesta are o vilă.

Satelitul l-a dat de gol!

Presa oficială de la Phenian nu a mai raportat nimic despre locul unde se află Kim din 11 aprilie, dar a preluat aproape zilnic mesaje diplomatice și declarații ale acestuia.

Complexul lui Kim din Wonsan, un oraș aflat în estul țării, are o mulțime de vile de oaspeți, o plajă privată, un teren de baschet, dar și stație specială pentru trenul cu care dictatorul ajunge în general acolo. Tot acolo se află și iahtul de lux al lui Kim, care în 2013 fusese evaluat la 7 milioane de dolari, potrivit Libertatea.

Wonsan este nu doar bine dotat și protejat, dar se află și într-o poziție bună, pentru a-i permite lui Kim să călătorească cu ușurință de-a lungul coastei sau pentru a se întoarce repede la Phenian, cu trenul său privat sau pe o șosea specială. Wonsan reprezintă și un loc simbolic important pentru dinastia Kim. În acest oraș a ajuns pentru prima oară Kim Ir-sen, împreună cu trupele sovietice, pentru a prelua controlul țării la finalul perioadei coloniale japoneze, în 1945.

Publicat: 30 apr. 2020, 11:10 Autor: Maria Apostol News
Tags:
Pe aceeași temă