Ce s-a întâmplat cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un? Presa din Asia anunța că ar fi murit

Publicat: 26 Apr. 2020, 13:06 Arhiva
Ce s-a întâmplat cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un? Presa din Asia anunța că ar fi murit

Dictatorul din Coreea de Nord, Kim Jong-un, a murit sau este pe patul de moarte, fără speranțe de recuperare, transmite presa din China și Japonia, potrivit New York Post.

Jurnalistii din regiune au afirmat că dictatorul nord-coreean Kim Jong-un a murit sau este într-o „stare vegetativă” în urma unei intervenții chirurgicale pe inimă.

Directorul adjunct al postului de televiziune HKSTV din Hong Kong a declarat că „o sursă foarte solidă” confirmă decesul lui Kim Jon-un, transmite Metro.

Vineri, revista japoneză Shukan Gendai a raportat că liderul nord-coreean se află într-o „stare vegetativă” după ultima intervenție la care a fost supus.

Informațiile nu sunt însă confirmate oficial.

Coreea de Sud: Kim Jong Un se recupereză după o intervenție chirurgicală la inimă

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a suferit recent o intervenție chirurgicală la inimă și continuă să se recupereze după procedură la o vilă din afara Pyongyang, a informează surse ale Daily NK.

Jurnaliștii sud-coreeni spun că liderul nord coreean a fost supus unei intervenții chirurgicale la Spitalul Hyangsan pe 12 aprilie. Spitalul este situat în apropierea Muntelui Myohyang, în provincia Pyongan de Nord, și este destinat exclusiv pentru familia Kim.

Se pare că liderul nord coreean este sub îngrijirea medicilor de la Hyang San Villa, care se află în apropierea spitalului, relatează stirile protv.ro.

Se presupune că operația cardiacă a lui Kim a fost făcută împreună cu medici ai Spitalul General al Crucii Roșii din Coreea și cu Universitatea Medicală din Pyongyang, care se ocupă de obicei de probleme medicale referitoare la liderul din Coreea de Nord.

Majoritatea medicilor s-au întors la Pyongyang după ce starea lui Kim a fost considerată stabilă după operație. Doar unii dintre medici au rămas lângă Kim pentru a-i monitoriza starea de sănătate, au declarat sursele Daily NK.

Publicat: 26 Apr. 2020, 13:06 Arhiva
Pe aceeași temă