Există viața după divorț, și este chiar mai frumoasă! Dana Războiu: ”Dacă e să am un regret, e că n-am făcut-o mai demult”

Publicat: 27 nov. 2019, 09:01 Autor: Simona Vedete

Fosta prezentatoare a ştirilor de seară de la postul TVR a divorțat, însă asta nu a făcut-o să cedeze și nici nu a căzut pradă depresiei.

Astfel că, la 43 de ani, este mai puternică și mai independentă ca niciodată, achiar dacă a trecut printr-un divorț. Mai mult, asta a ajutat-o să fie mai puternică.

”Eu nu privesc dvorțul ca pe un eșec. Pentru mine, e o mare realizare faptul că am putut să spun „stop!. Cred că cinci ani de zile am tot încercat, și pentru mine e un mare succes. Deci atât de fericită cum sunt acum, pe plan perso­nal vorbind, n-am mai fost de când am plecat de acasă din liceu. Sunt atât de liberă și în sfârșit fericită.

Nu știu dacă am vorbit despre asta pe Instagram, dar am spus că rămân cu copiii mei, că eu cu copiii suntem o fa­milie unită și că o să ne fie bine, de acum înainte. Asta e adevărat. Se în­tâmplă ceva foarte interesant… Foarte, foarte multe femei îmi scriu mesaje și mă întreabă cum am găsit curajul.

Că-ți trebuie puțin curaj să rămâi fe­meie singură cu doi copii, nu e ușor. Sunt femei care vor să facă și ele pasul ăsta și-mi spun: „Cum ai găsit curajul, că eu nu-ndrăznesc?. Cel mai greu e până iei decizia. În momentul în care ai luat decizia, totul e foarte simplu și cumva se deschid uși și se aliniază pla­nete, totul curge așa cum trebuie să curgă.

Eu mai am o idee care mi-a îmbunătățit viața. Când îți este foarte foarte greu, înseamnă că nu mergi pe drumul cel bun. Viața trebuie să curgă lin și ușor, și așa poți să știi dacă deci­zia pe care o iei e bună sau nu.

Mi-a luat cinci ani să divorțez. N-am făcut-o peste noapte. Singurul regret e că n-am divorțat acum cinci ani. Deci, dacă e să am un regret, e că n-am fă­cut-o mai demult.

Eu am simțit că nu mai pot, că mi-e din ce în ce mai greu și că nu trăiesc conform valorilor mele. Și una dintre valorile mele este integritatea, în care eu cred. Știți ce înseamnă a fi integru? Integritate înseamnă să faci ce spui că faci. De exemplu, dacă ne dăm o întâl­nire, să vin la întâlnirea aia și să nu întârzii.

Dacă întârzii, să dau un tele­fon, dacă nu pot să vin la întâlnire, să sun să reprogramez. Asta înseamnă integritate. Dacă spun că ajut pe cine­va, chiar să-l ajut. Dacă nu pot să-l ajut, să nu-i promit că-l ajut. Deci as­ta-i integritate, și integritate și față de noi înșine, nu neapărat în raport cu alte persoane.

Ori, cât timp noi trăim în valorile noastre, fiecare poate să-și facă o listă de trei-patru valori perso­nale, iar dacă-ți încalci acele valori personale, poți să păcălești pe cine vrei că ți-e bine, că tu știi că nu ți-e bine” a spus Dana Razboiu pentru Viva!.

Publicat: 27 nov. 2019, 09:01 Autor: Simona Vedete
Pe aceeași temă