TOP 10 cele mai sinistre locuri din lume. Unde nu este indicat să te duci vreodată

Publicat: 14 nov. 2019, 19:55 Autor: Hermina Hagianu General
TOP 10 cele mai sinistre locuri din lume. Unde nu este indicat să te duci vreodată

Lumea este plină de locuri minunate pe care oricine ar trebui să le vadă, măcar o dată în viaţă. Însă există şi locuri care, deşi de o frumuseţe rară, sunt „marcate” de o istorie sinistră ce şi-a pus amprenta asupra zonei, dar şi a oamenilor care locuiesc acolo. Legendele care au luat naştere pe acele tărâmuri merită studiate, însă puţini sunt cei care se şi încumetă să şi viziteze obiectivele.

10. Aokigahara, Japonia

Pădurea Aokigahara este situată la baza Muntelui Fiji. Zona a fost asociată, secole de-a rândul, cu demonii sângeroşi din mitologia japoneză. Poate nu întâmplător, pădurea Aokigahara este al doilea loc din lume ca număr de sinucideri după Golden Gate Bridge din San Francisco. În fiecare an, autorităţile îndepărtează aproximativ 100 de cadavre din acest loc, însă multe rămân mulţi ani nedescoperite. Nimeni nu ştie de ce atât de mulţi oameni aleg să se sinucidă în această pădure.

Aokigahara mai este recunoscută şi datorită liniştii absolute în care este cufundată, vântul nu adie printre frunzele copacilor, păsările nu ciripesc iar animale nu trăiesc în zonă. Calmul neobişnuit nu poate fi explicat ştiinţific.

9. Castelul Edinburgh

Considerat a fi unul dintre cele mai bântuite locuri din Scoţia, castelul Edinburgh a fost locul celei mai mari cercetări paranormale întreprinse vreodată. Timp de 10 zile, o echipa de cercetători şi 240 de voluntari au inspectat fiecare zonă a castelului folosind cea mai performantă aparatură existentă. Aproape jumătate dintre voluntari au raportat halucinaţii vizuale şi auditive, stări de anxietate, teamă inexplicabilă, scăderi bruşte în temperatură şi senzaţia că ar fi atinşi de entităţi nevăzute.

8. Catacombele Parisului

Catacombele din Paris pot fi vizitate doar de cei care îndrăznesc să sfideze avertismentul de la intrare: „Opreşte-te! Aici este Imperiul Morţii!”

Criptele subterane din Paris conţin osemintele a peste 6 milioane de oameni. Uriaşul labirint reprezentat de catacombele Parisului se întinde pe nu mai puţin de 200 de km. Catacombele sunt vizitate de aproximativ un milion de turişti în fiecare an, iar unii dintre aceştia vorbesc despre fantome, care fie au trecut pe lângă ei ignorându-i, fie au urmat tăcute grupurile de vizitatori prin tunele.

7. Cimitirul Craniilor, Kansas

La prima vedere, cimitirul pare normal, dar nu şi dacă îl vizitezi. Un şerif local patrulează tot timpul în jurul cimitirului, pancarde care avertizează sunt puse de jur-împrejurul cimitirului, iar dacă eşti prins în cimitir eşti arestat imediat. Conform unor mituri, aici sunt sacrificate animale şi sunt aduse ofrande zeilor din vechime.

O mărturie recentă a fost depusă în „Time”, în care papa Ioan Paul al II-lea, a declarat că a comandat un avion care să ocolească cimitirul. Nu pentru că s-ar teme de şerif ci pentru că nu vrea să zboare deasupra „unui pământ blestemat”. Şi în plus, prefixul satului este chiar 666.

6. Culloden Moor, Scoţia

Scena ultimei bătălii date pe pământ britanic – o încleştare între forţele guvernamentale şi Iacobitii loiali lui Bonnie Prince Charlie, Culloden Moor a căpătat reputaţia de a fi bântuit de cei care şi-ai pierdut viaţa în această luptă. Se spune că pe data de 16 aprilie, în fiecare an, în zonă pot fi văzute siluetele fantomatice ale soldaţilor căzuţi pe câmpul de luptă şi pot fi auzite strigăte de disperare şi durere. Deşi legenda pare să fie mult exagerată, mai mulţi locuitori, dar şi turişti, au raportat apariţii stranii, în special înainte de lăsarea întunericului.

5. Dealul Crucilor, Lituania

DealulCrucilor se află la 12 km distanță de orașul Siauliai și este cel mai cunoscut loc de pelerinaj creștin din Lituania.

Acest loc de pelerinaj catolic a fost „construit” în anul 1830 şi conţine nu mai puţin de 100.000 de cruci şi crucifixe. Papa Ioan Paul al II-lea a descris Dealul Crucilor ca pe un loc de linişte şi pace interioară. Pace interioară sau nu, nu v-aţi dori să petreceţi o noapte acolo.

4. Death Railway, Tailanda

Peste 90.000 de lucrători şi 16.000 de soldaţi aliaţi au murit la construcţia căii ferate ce leagă Bangkok de Myanmar. O călătorie pe vechea şină de cale ferată este cea mai nouă atracţie turistică pentru cei ce vizitează Kanchanaburi. Secţiunile foarte înguste, unde vagoanele de tren trec razant pe lângă pereţii din rocă şi podurile din lemn vechi oferă senzaţii de neuitat pentru cei care se încumetă la o astfel de aventură.

3. Eyam, Derbyshire

Oraşul Eyam a devenit faimos după molima din 1665. Atunci când boala a ajuns în micul orăşel, oamenii au ales să se izoleze pentru a nu permite bolii să se răspândească în comunităţile învecinate. Marea majoritate a locuitorilor din Eyam au fost răpuşi de virusul mortal, însă sacrificiul lor a salvat, cel mai probabil, mii de alte vieţi din oraşele vecine. Mai multe apariţii şi fenomene stranii au fost raportate în Eyam în ultimii ani.

2. Helltown, Ohio

Cunoscut ca „Boston”, acest sat a fost complet abandonat după ce mai multe case au fost cumpărate forţat de Administraţia Naţională de Parcuri a Statelor Unite. Localnicii au crezut la acel moment faptul că guvernul ar fi încercat să ascundă o serie de deversări chimice ilegale. O altă teorie sugerează că zona ar fi frecventată de o creatură misterioasă. Indiferent care ar fi fost motivul pentru care guvernul a cumpărat acele proprietăţi, un lucru este clar: Helltown este în prezent un oraş fantomă în adevăratul sens al cuvântului.

1. Hotelul Stanley, Colorado, SUA

Celebrul hotel Stanley este cel care a inspirat capodopera lui Stephen King, „Shinning”. Ideea romanului i-a venit lui King pe când era cazat în camera 217, însă se pare că cea mai importantă activitate paranormală se desfăşoară în camera 418 care se crede că ar fi vizitată de spiritul Lordului Dunraven. Oaspeţii hotelului au declarat că au auzit copii jucându-se noaptea pe holuri şi muzică de pian răsunând din sala de bal.

Publicat: 14 nov. 2019, 19:55 Autor: Hermina Hagianu General
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă
×