În top filme psihologice sunt incluse zece dintre cele mai apreciate pelicule ale genului din toate timpurile, care, cu siguranță, merită văzute.
Top filme psihologice din toate timpurile. Filmele psihologice te țin cu sufletul la gură și te fascinează în același timp. Acestea sunt de cele mai multe ori imprevizibile, iar acțiunea te face inevitabil să rămâi nemișcat în fața ecranului.
Lista celor mai bune psihologice din toate timpurile
În topul celor mai bune filme psihologice se regăsește Tăcerea Mieilor, în care agenta FBI, Clarice Starling, primește sarcina de a investiga cazul criminalului Buffalo Bill, care are drept victime doar femei, din care desprinde bucăți de piele. Pentru a rezolva cazul, Clarice decide să apeleze la Hannibal Lecter, un criminal de profesie psihiatru care își devora victimele. El acceptă propunerea lui Clarice cu condiția ca aceasta să îi dezvăluie câte ceva personal. Duelul verbal dintre cei doi este unul de o anvergură psihologică fascinantă, care te captivează.
Un alt film psihologic foarte apreciat este Shutter Island cu Leonardo diCaprio. Agentul Teddy Daniels ajunge, alături de partenerul său, Chuck, pe insula Shutter, care găzduiește un ospiciu pentru cei cu tulburări mentale. Amândoi sunt nevoiți să investigheze evadarea unei paciente dispărute. Pe parcurs însă, Teddy pune la îndoială scopul său pe insulă, întrebându-se dacă trebuie doar să găsească pacienta sau dacă trebuie să vadă dacă zvonurile cum că bolnavii sunt tratați prin practici extreme sunt adevărate.
În rolurile principale Richard Gere și Edward Norton, filmul prezintă povestea unui avocat arogant (Richard) care preia cazul complicat al unui tânăr (Edward) care este acuzat de uciderea preotului care avea grijă de el. Cazul devine mult mai complicat atunci când acuzatul mărturisește că în momentul crimei mai era și altcineva în cameră. Actorul Edward Norton a primit și o nominalizare la premiile Oscar pentru prestația sa din această producție
Acest thriller psihologic o are în mijlocul evenimentelor pe Nina, o dansatoare care se trezește prinsă în pânza competiției cu Lily, noua angajată a companiei de balet. Cele două se luptă pentru rolul principal în „Lacul lebedelor”, cel de dansatoare care poate interpreta atât Lebăda Albă, cât și Lebăda Neagră. Pe măsură ce balerinele dezvoltă o relație bolnăvicioasă, Nina începe să descopere că are un miez întunecat și senzual, pe care nu îl anticipase.
Un film american considerat de mulți critici ca fiind cel mai bun film al lui Hitchcock, regizorul. Filmul a primit patru nominalizări la Academy Award. Vei urmări povestea unui fotograf care rămâne paralizat în urma unui accident și fără să mai poată să se deplaseze, Jeff își petrece mai tot timpul urmărindu-i pe vecini. Acesta începe să îl bănuiască pe vecinul de alături că și-a omorât soția, iar de aici începe adevărata acțiune a filmului.
Vezi și: Cele mai bune comedii din toate timpurile
Un thriller american în care este vorba despre o femeie care dispare o dată cu a cincea aniversare a căsătoriei și toate suspiciunile ei duc către soțul său. Filmul a obținut patru nominalizări la Premiile Globurile de Aur, chiar și nominalizarea pentru cel mai bun regizor și cea mai bună actriță într-o dramă. Filmul a avut disponibil un buget de 61 de milioane de dolari, iar încasările au depășit 390 de milioane de dolari.
Filmul reflectă viața urbană de la sfârșitul anilor 80 prin ochii unui criminal în serie. Filmul este inspirat din romanul lui Breat Easton Ellis, unul dintre cele mai controversate romane al anilor 80 din Statele Unite. Personajul principal a stârnit o serie de critici, oameni care au protestat împotriva violenței și tonului întunecat. Filmul American Psycho transmite mesaje puternice oamenilor și speră să deschidă ochii asupra anumitor lucruri din societatea noastră pe care ne-am obișnuit să le vedem constant
Un grup de străini se trezesc inexplicabil într-un labirint uriaș format din cuburi. La fiecare pas îi așteaptă capcane mortale îngrozitoare, iar singura lor scăpare este un calcul matematic complicat. Numerele îi ajută să circule prin labirint, însă pe parcurs panica își spune cuvântul. Acțiunea dă naștere unei tensiuni psihologice imense, care reușește să părăsească personajele, să iasă din ecran și să se mute în privitor
Vei urmări cazul unui agent de publicitate, Stu Sheppard (Collin Farrell) care este sechestrat într-o cabină telefonică și amenințat la telefon că, dacă va închide telefonul, va muri. Un telefon care îi poate schimba viața ori, uneori, care îi poate pune capăt.
Pelicula dă viață pe ecran experimentului Universității Stanford, în care s-a încercat urmărirea comportamentului a 24 de participanți în contextul unei detenții simulate. Cei 24 de tineri sunt stabili psihic și împărțiți în 2 grupuri, gardieni și deținuți. Transformările prin care trec aceștia sunt neașteptate și intense, și vizează fragilitatea psihicului uman, capacitatea de a răni pe cei care nu ți-au greșit și ușurința de a deveni obedient.
Vezi și: Filme bune de văzut pe Netflix. Top 12 producții de pe Netflix