Balsam de rufe facut in casa! Invata si tu secretul prosoapelor pufosase, cu putini bani

Publicat: 15 aug. 2019, 15:22 Autor: madalina m. Life
Balsam de rufe facut in casa! Invata si tu secretul prosoapelor pufosase, cu putini bani

Balsamul de rufe preparat acasa protejeaza prosoapele contra ruperii. De asemenea, adaugandu-l la fiecare spalare, vei spune adio mirosului neplacut al acestora.

Fiecare articol textil din locuinta ta are nevoie de un tratament diferit. Lucrurile se complica atunci cand vine vorba de prosoape sau chiar asternuturi. Anumitor persoane le este foarte dificil sa le mentina moi si parfumate pe masura trecerii timpului. O solutie ar fi sa preparati balsam de rufe facut in casa!

Atunci cand cumperi prosoape noi, acestea sunt pufoase. Insa, dupa numai cateva spalari, acestea incep sa devina aspre, ajungand uneori sa-ti zgarie pielea. Chiar daca nu te poti rani foarte tare, aceasta senzatie este foarte neplacuta.

Punand in practica retetele de balsam de rufe de mai jos, iti vei dezinfecta si inmuia in acelasi timp prosoapele. Cine nu vrea sa simta un material catifelat pe piele atunci cand iese de sub dus? Trucuri cum sa nu depasesti bugetul de vacanta! 

Balsam de rufe facut in casa. Ingrediente necesare

Aceasta reteta de balsam de rufe este prietenoasa cu mediul inconjurator si sigura chiar si pentru cea mai sensibila piele.
Balsamurile de rufe preparate acasa contin ingrediente naturale ieftine, eficiente si le fel de bune ca cele din comert. Insa acestea nu-ti vor goli portofelul.

Poti folosi balsamurile de rufe naturale preparate acasa chiar si pentru prosoapele cu care ii stergi pe cei mici. Acestea nu le vor provoca iritatii. Ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 cani de otet alb (500 ml), 4 cani de apa minerala (1 litru), 2 linguri de bicarbonat de sodiu (18 grame).

Prepararea balsamului de rufe este foarte simpla. Ai nevoie doar de un recipient suficient de mare in care sa poti amesteca bine ingredientele.
Incepe prin a amesteca litrul de apa cu jumatatea de litru de otet de vin alb. Otetul este folosit pentru a pastra culoarea tesaturilor in timp.

Adauga treptat bicarbonat de sodiu in lichid. Vei observa reactia de efervescenta. Din acest motiv, nu trebuie sa pui totul deodata. Amesteca bine. Dupa ce amestecul devine omogen, toarna-l intr-o sticla de plastic si gata! Acum poti folosi balsamul tau de rufe natural pentru prosoape noi.

Data viitoare cand speli prosoape, incearca si tu aceasta reteta de balsam de rufe pentru ingrijirea tesaturilor. Vei vedea cat de minunata este!

sursa: dozadesanatate.ro

Publicat: 15 aug. 2019, 15:22 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă