Ce poate fi mai placut in sezonul cald decat o prajitura gustoasa cu fructe, preparata in casa?
Reteta pandispan cu fructe. Reteta este foarte usor de preparat, incat puteti s-o gatiti impreuna cu copilul, ca o activitate extra, care cu siguranta il va incanta.
Reteta pandispan cu fructe
Ingrediente pandispan cu fructe
6 oua
6 linguri de zahar tos
6 linguri de faina
un pachet de unt gras si nesarat
o fiola de esenta de rom
coaja de la o jumatate de lamaie
o lingurita de zeama de lamaie
un varf de cutit de sare
un plic de praf de copt
Pentru compozitia de fructe
1 kg prune/caise/visine coapte
un pahar si jumatate de zahar tos
zahar pudra pentru decor
Mod de preparare pandispan cu fructe
Se incinge cuptorul la 170 de grade iar fructele alese se taie in patru. Intre timp se unge tava cu unt, dupa care se presara zaharul, se aseaza fructele cu pielita in jos si se baga la cuptor pentru 20-25 de minute.
Se separa ouale si se bat galbenusurile bine cu zaharul pana se obtine consistenta unui creme albe. Se adauga esenta de rom, coaja de lamaie si paaful de copt stins cu zeama de lamaie.
Se incorporeaza faina, putin cate putin, dupa care se bat albusurile spuma cu sarea si se incorporeaza in aluat. Compozitia obtinuta se toarna in tava, peste fructe, la 4 minute dupa ce a fost scoasa din cuptor, dupa care se baga la loc pentru inca 30 de minute.
Se reduce temperatura iar cand pandispanul este copt se scoate din cuptor si se desprind marginile prajiturii de tava, cu un cutit cu lama subtire. Se rastoarna pe un platou si se lasa 30 de minute la racit inainte de a se pudra cu zahar si a se servi.