Carnea de rata este extrem de gustoasa si de hranitoare, si chiar este recomandata de nutritionisti.
Reteta piept de rata in sos de portocale. Astfel, daca doriti o reteta mai deosebita puteti sa incercati reteta de mai jos, care va fi pe gustul tuturor.
Chiar daca pare complicata, este chiar usor de preparat si veti petrece putin timp in bucatarie.
Reteta piept de rata in sos de portocale
Ingrediente piept de rata in sos de portocale cu orez
2 portocale
2 piepturi de rata
o jumatate de cana de cognac
o jumatate de cana de sos de soia
2 linguri de miere
sare
piper
Mod de preparare piept de rata in sos de portocale cu orez
Se incepe cu decojirea portocalelor, dupa care se feliaza si se stoarce sucul. Se fac taieturi superficiale pe cele doua piepturi de rata si se condimenteaza cu sare si piper.
Rata se pune intr-o tigaie dupa care se da drumul la foc la o temperatura scazuta. Separat, incepeti sa pregatiti sosul. Se incalzeste o cratita mica, se adauga cognacul, sosul de soia, coaja de portocale, sucul de portocale si mierea.
Se lasa la topit pana se face de culoarea caramelului. Sosul se toarna peste rata si se lasa la racit circa 5-10 minute, dupa care se poate servi.