Secretele bancnotei de un dolar! Ascunde foarte multe detalii nestiute VIDEO

Publicat: 07 apr. 2019, 18:51 Autor: madalina m. Life

Bancnota de un dolar ascunde foarte multe secrete! Multi sunt de parere ca intelesurile ascunse erau inainte doar pentru ochii celor "alesi".

Secretele bancnotei de un dolar i-au fascinat intotdeauna mai ales pe adeptii teoriilor conspiratiei. In mod cert v-ati intrebat pana acum ce semnifica diversele simboluri de pe aceasta bancnota americana.

Bancnota de un dolar este foarte cunoscuta, in intrega lume. Totodata, este si cel mai cunoscut mijloc legal de plata si pana in prezent nu a suferit mari modificari, din anul 1929! Contine anumite simboluri care fac sa fie recunoscuta pe toata planeta.

Secretele bancnotei de un dolar!

Cea mai cunoscuta teorie a conspiratiei despre aceasta bancnota este cea potrivit careia Marele Sigiliu al Statelor Unite de pe dolarul american ar fi strans legate de influenta francmasoneriei. Multi cred ca aceasta organizatie este responsabila atat de fondarea, cat si de conducerea tarii.

Secretele bancnotei de un dolar

De asemenea, cele 13 stele regasite pe aversul bancnotei si care sunt inconjurate de un cerc cu 50 de zimti ar reprezenta cele 13 colonii originale si cele 50 de state americane din prezent. Sub simbolul acesta se mai poate observa si semnatura Secretarului Trezoreriei Statelor Unite.

Sunt si cei care cred ca numarul 13 este unul cu o semnificatie ascunsa. Este reprezentat de prea multe ori ca sa fie o simpla referinta la numarul coloniilor. Si deasupra acvilei americane exista tot 13 stele. Cel mai scump lichid din lume

Printre secretele bancnotei de un dolar se mai regaseste si piramida neterminata. Modelul este unul cu 13 trepte si ambele sale fete de sigiliu sunt inconjurate de 13 perle. Chiar si cele doua motto-uri „E Pluribus Unum”, alaturi de „Annuit Coeptus” contin fiecare 13 litere.

Partea frontala a bancnotei este foarte usor de recunoscut datorita portretului lui George Washington, primul presedinte american. Imaginea este incadrata intr-un oval, iar pe margine are desenate frunze de laur. In stanga bancnotei se afla si sigiliul Districtului Federal unde a fost emisa bancnota. Locul de emitere este mereu reprezentat in cifre arabe. Sunt notate in fiecare dintre cele patru colturi de pe avers. Cum arată casa de 120 milioane $ a lui Bill Gates!

In anul 1929, bancnotele americane au trecut la alte dimensiuni, pe care le au si in prezent. Ultima modificare a hartiei de un dolar a intervenit in anul 1963. Atunci au fost schimbate marginea, alaturi de foarte putine detalii. Simbolurile caracteristice, precum Ochiul Providentei, au ramas neatinse, potrivit mediafax.ro. Si acesta este unul dintre acele detalii strans legate de francmasonerie.

Publicat: 07 apr. 2019, 18:51 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă