Orasul in care se lucreaza doar pana miercuri e localizat in Turcia.
Locuitorii practica acest obicei de ani buni. Ei iubesc sa traiasca in Sinop, orasul in care se lucreaza doar pana miercuri. Totodata, e si locul in care s-a nascut filozoful Diogenes. Acesta i-a provocat pe oameni sa se bucure de tot ceea ce au si sa nu ii intereseze lipsurile.
Orasul e situat la 730 de kilometri fata de Istanbul, pe coasta Turciei, acolo unde padurea se intalneste cu Marea Neagra. Locul e renumit pentru ca oamenii sunt mereu relaxati, fericiti si nu par sa aiba vreo grija.
Cei care traiesc in orasul in care se lucreaza pana miercuri par sa fi gasit secretul unei vieti fericite. Locul e renumit in intreaga lume pentru faptul ca oamenii de acolo sunt mereu relaxati si cu zambetul pe buze si nu par sa se streseze deloc.
Si turistii care ajung aici au parte de o reala surpriza. In comparatie cu restul Turciei, aceasta zona nu sta tocmai foarte bine la capitolul infrastructurii si sanatatii. Cu toate acestea, Sinop e considerat unul dintre cele mai fericite locuri ale planetei noastre.
Sinop este cunoscut ca fiind locul de nastere a filozofului grec Diogenes, care in jurul anilor 300 i. Hr. a trait precum un cersetor pe acele strazi. Datorita stilului sau de viata, el si-a capatat porecla „Cynic”, un cuvant derivat din greaca veche care inseamna „caine”.
Diogenes este considerat initiatorul cinismului, o credinta conform careia conventiile sociale ne limiteaza libertatea personala si ne impiedica sa traim o viata buna, in timp ce traiul in concordanta cu natura este cel mai satisfacator.
De asemenea, in orasul in care se lucreaza doar pana miercuri nu exista semafoare. Cu toate acestea, masinile circula in armonie, iar trotuarele sunt pline cu oameni care prefera sa mearga pe jos decat cu masina.
In Sinop numeni nu se grabeste sa ajunga undeva, desi este zi de munca sau nu. Se spune ca nimeni din birocratia Sinop nu mai lucreaza dupa mijlocul saptamanii, noteaza digi24.ro. „Nu exista senzatia ca unii oameni sunt bogati si altii saraci. Oamenii din toate structurile societatii merg la aceeasi cafenea sa manance si sa bea ceai sau cafea”, a spus un localnic.