Imagini uluitoare cu un barbat care a suferit un transplant de maini si si-a revenit spectaculos in doar 1 an de la interventie! VIDEO

Publicat: 18 oct. 2018, 14:56 Autor: D. C. Life

Cum ajunge sa-si foloseasca tipul asta mainile “lipite” de bratele lui dupa 1 an de la operatie este de-a dreptul uluitor.

Imagini uluitoare cu un barbat care a suferit un transplant de maini. Chirurgia plastica in India tocmai a marcat o premiera. Un barbat de 36 de ani care avea ambele maini amputate are acum o pereche noua de palme pe care le poate folosi lejer. Filmuletul de la finalul articolului te va lasa fara cuvinte.

Amrita Institute of Medical Sciences este spitalul unde s-a intamplat premiera. Indianul care a ramas fara ambele maini si a trait asa mai bine de 10 ani a fost primul pacient care a beneficiat de un transplant complet al mainilor.

Barbatului ii lipseau palmele de mai sus de incheietura si transplantul a fost unul foarte complicat pentru ca medicii au vrut ca el sa-si poata folosi fara probleme si degetele nu doar mana cu totul. Imaginile din filmuletul de la finalul articolului il arata pe barbat inainte de operatie si la cateva luni de zile dupa pentru a putea urmari evolutia lui.

Imagini uluitoare cu un barbat care a suferit un transplant de maini

Imediat dupa operatie cusaturile unde mainile au fost “sudate” erau foarte umflate si proeminente, iar barbatul nus-i putea misca deloc palmele pentru ca trupul lui inca nu le acceptase. La 2 saptamani de la operatie insa, deja invatase sa apuce cu mana, desi nu avea deloc dexteritate si nu putea strange obiectele, dar era capabil sa se hraneasca singur, ceea ce nu mai facuse de foarte mult timp.

La aproape o luna de la operatie medicii nu stiau exact daca mainile barbatului au fost asimilate si la nivel nervos si daca le putea misca in mod natural si firesc, dar s-au concentrat foarte mult pe exercitii de recuperare si de indemnare si deprindere a dexteritatii. L-au pus sa impatureasca o coala de hartie, sa rupa un ziar si chiar sa prinda cu degetele obiecte mici.

Miscarile de sicronizare pe care barbatul le reuseste intr-un final sunt de-a dreptul uluitoare. Ajunge sa prinda lucruri care sunt aruncate spre el si sa le arunce inapoi. Poate sa cante la orga, sa tasteze la laptop si sa manance singur o supa cu lingura fara sa verse nici macar o picatura din ea. Iar testul suprem al operatiei a fost mersul pe bicicleta care nu necesita o dexteritate foarte mare a degetelor, dar punea o presiune pe locul unde oasele au fost sudate.

Publicat: 18 oct. 2018, 14:56 Autor: D. C. Life
Pe aceeași temă