Tolea Cimac are 44 de ani si inca mai lupta in ring la diverse gale de kick-box, aceasta fiind si singura lui sursa de venit.
Muntele de om a ajuns sa fie provocat in ring chiar si de adversari fara prea mare experienta. Dornici sa-si treaca in palmares o victorie impotriva lui Tolea din ce in ce mai multi luptatoti tineri il cauta in competitii pentru a se lupta cu el. La fel a fost si cazul interlopului Andrei Raita (Endre) cunoscut membru al mafiei fierului vechi din Hunedoara.
Barbatul a fost eliberat din inchisoare anul trecut iar antrenamentul lui s-a bazat foarte mult pe pregatirea din penitenciare. Curajos ca poate face fata unei competitii cu un profesionist acesta l-a chemat in ring pe Tolea Ciumac, un munte celebru pentru forta lui.
Partida de kick-boxing a durat doar 10 secunde. Tolea a inceput usor si cu un gest de fair-play lovind pumn in pumn cu adversarul sau, dar imediat dupa a trecut in defensiva pentru ca Andrei Endre dorea sa fie primul care da prima lovitura grea. Foarte determinat sa-l termine pe Tolea inca din primele minute ale meciului acesta l-a lovit extrem de puternic pe Tolea peste coapsa cu piciorul.
Lovitura a fost atat de puternica, iar Tolea atat de greu de doborat incad dupa aceasta lovitura de picior barbatul si-a rupt imediat tibia. Atunci cand a pus piciorul jos nu s-a mai putut sustine in el si efectiv a cazut lat in rigul de box. Tolea nu a apucat sa dea nicio lovitura si pur si simplu a venit in ajutorul barbatului incercand sa-i imobilizeze piciorul pentru a nu-i agrava situatia.
„Cu Endre am vrut sa fac un meci frumos şi să-l bat foarte tare, dar nu aşa. Dacă aş fi anticipat acest final, preferam eu să iau bătaie, numai sa evit această accidentare. Îmi pare nespus de rău şi nu sunt doar vorbe. Acum nu se mai poate întoarce nimic. Nu ne rămâne decât să fim lângă el, să-l susţinem să se facă bine, fiindca e bărbat şi curajul nu-i lipseşte”, a scris Tolea Ciumac, într-o postare pe Facebook.
Raita Andrei Gheorghe, recidivist, unul dintre foştii lideri ai grupărilor de hoţi de fier vechi a primit o sentinţă de 14 ani de închisoare, pentru infracţiuni de constituirea de grup infracţional organizat, tentativă de omor, tâlhărie, deţinere de droguri de mare risc, ultraj, furt calificat. Sentinţa nu este definitivă.
Potrivit rechizitoriului dosarului din 2007, peste 40 de hunedoreni, bande de hoţi de fier vechi, patroni ai unor centre de colectare şi angajaţii lor, precum şi angajaţi ai unor firme de pază au produs prejudicii de peste 12,5 milioane de lei, prin delapidare, spălare de bani şi evaziune fiscală şi pagube de alte câteva milioane de lei prin furturi.