Pe langa eforturile de a slabi sau de a-ti mentine sanatatea, cauti sa mananci sanatos.
Ce mancaruri iti aduc sfarsitul? N-ai sa crezi cat de des le mananci. N-ai idee cat de periculoase pentru sanatatea ta sunt mancarurile pe care tu le crezi inofensive.
Ai impresia ca un sandwich mancat dimineata este un mic dejun foarte potrivit. Lucrurile rapide nu sunt mereu cele mai bune, se stie. Mezelurile folosite in ele sunt facute din bcarne procesata, plina de E-uri si calorii. Combinate cu paie, maioneza sau tot felul de branzeturi, si ele procesate, nu sunt o mancare sanatoasa.
Toata lumea stie ca salata este de baza in fiecare dieta sau stil sanatos de viata, insa ai grija ce salata mananci. Multe salate din comert/restaurat contin multe elemente de fast food. Crutoane, pui prajit, branza foarte grasa si dressing-uri foarte bogate in maioneza.
Iaurtul bun este cel care te ajuta sa iti iei necesarul de calciu si vitamina D, insa niciodata nu citesti eticheta, nu-i asa? Majoritatea iaurturilor sunt pline de grasimi si zaharuri, lucruri ce le fac nesanatoase. Fii atent la eticheta si urmareste ca iaurtul sa aiba in compozitie cat mai putine adaosuri, in special de arome.
Te-ai intreba ce este gresit cu ele, nu-i asa? Par gustarea perfecta, dar asta pana citesti eticheta. In locul unora ai putea lejer sa-ti faci poftele cu mancaruri de tip fast food sau dulciuri care mai de care. Pana si cele care nu contin ciocolata au in componenta foarte mult zahar. Ai grija sa le alegei pe cele potrivite, fara adaosuri. Ori chiar ai putea sa-ti faci unele acasa, astfel stii cel mai bine ce au in ele.
Atata vreme cat nu sunt facute de tine, in casa, considera-le nesanatoase! Daca nu ai timp sa ti le prepari singur, atunci inlocuieste-le cu lapte, apa, iar fructele consuma-le asa cum sunt.
Evita orice nu are o culoare naturala. Pe langa faptul ca este evident ca nu sunt sanatoase daca au culori care mai de care mai vii decat trebuie, s-a realizat un studiu care spune ca toate culorile alimentelor pe care le mancam influenteaza comportamentul.