5 substante care iti provoaca dependenta. Pe unele le consumi deja, fara sa stii cat de periculoase sunt!

Publicat: 11 dec. 2018, 19:48 Autor: D. C. Life

In ultimii ani, oamenii au inceput sa consume din ce in ce mai multe substante nocive si periculoase, fara sa se gandeasca la urmari.

Din toate substantele care iti provoaca dependenta, 5 sunt cele mai periculoase. Banuim ca va dati seama despre ce vorbim. Si anume, droguri psihoactive din care face parte si renumita cafea pe care o bem de cateva ori pe zi.

o echipă de medici, chimişti şi farmacologi din cadrul Colegiului Regal din Marea Britanie au clasat drogurile în funcţie de trei factori. Si anume: cate probleme fizice provoaca, cat de puternica e dependenta si cat de daunatoare e pentru societate, informeaza Business Insider.

Substante care iti provoaca dependenta – clasament

1. Plăcerea sau euforia pe are o resimte utilizatorul în urma consumului
2. Dorinţa pe care o resimte persoana după ce trece efectul drogului
3. Dependenţa fizică, durerile de cap şi alte simptome fizice pe care le resimte utilizatorul

5 substante care iti provoaca dependenta

1. Heroina e cea mai periculoasa

Drogul a obtinut scorul 3 din 3 la toate efectele de mai sus.

2. Cocaina e mai putin periculoasa decat heroina

Acest drog a obtinut un scor de 3 din 3 in cadrul efectului de plăcere sau euforie indus. Dependenta e mai mica decat la heroina.

3. Nicotina e la egalitate cu cocaina

Cele doua substante sunt la acelasi nivel. Cu toate astea, nicotina provoaca mai putina euforie si provoaca o dependenta fizica mai redusa.

4. Sedativele

In categorie intra medicametele cu efect sedativ prescrise pentru anxietate. Ofera o stare slaba de eurofie si o dependenta mai scazuta decat nicotina, heroina si cocaina.

5. Alcoolul

Provoacă o dependenţă psihologică mai slabă decât tutunul. Tutunul şi alcoolul sunt la acelaşi nivel cand vine vorba de placere. De asemenea, cele două produc o dependenţă fizică similară.

Sursa: descopera.ro

Publicat: 11 dec. 2018, 19:48 Autor: D. C. Life
Pe aceeași temă