5 secrete de frumusețe de la bunica. Cele mai bune măști și creme de față

Publicat: 24 iul. 2020, 10:02 Autor: Ionita Nicoleta Beauty & Style
5 secrete de frumusețe de la bunica. Cele mai bune măști și creme de față

Încă din cele mai vechi timpuri, femeile au apelat la tot felul de trucuri de înfrumusețare. Cu siguranță și bunicile dumneavoastră v-au povestit cum își preparau singure măștile și cremele de față. Chiar dacă acum avem o gamă largă de cosmetice, disponibile pe piață, ne putem folosi cu încredere și de ingredientele naturale.

Cele mai bune măști și creme de față pe care le foloseau bunicile

Cu toții știm că în urmă cu zeci de ani, când bunicile noastre erau tinere, nu existau pe piață cosmetice pe care acestea să le poată folosi pentru a arăta bine. Cu toate acestea, găseau variante și își preparau singure cremele și măștile de față, toate din ingrediente naturale, pe care bunicile le aveau în gospodărie.

Dacă v-ați săturat de produsele din magazine și vreți să vă îngrijiți tenul cu măști naturale sau pur și simplu nu vreți să mai dați bani pe cosmetice, iată cum puteți proceda.

  1. Dacă aveți tenul uscat și aveți impresia că nicio mască din comerț nu a dat rezultatele dorite, puteți să încercați ceva natural. Amestecați lapte cu mălai și aplicați compoziția obținută pe față și pe gât. Lăsați-o să acționeze aproximativ 20 de minute. După aceea, spălați-vă cu apă călduță.
  2. Pentru a obține o piele fină ca de bebeluș, amestecați câteva linguri de lapte bătut cu suc de lămâie. Puneți compoziția pe față, gât și chiar pe decolteu. După 15 minute, clătiți-vă cu apă călduță.
  3. O altă mască ideală pentru ten este cea preparată din lapte și miere. Amestecați bine aceste două ingrediente și aplicați pe față, gât și decolteu. Lăsați să acționeze 10 minute, apoi îndepărtați cu apă călduță.
  4. De asemenea, puteți amesteca un ou cu miere și cu lămâie și să folosiți această compoziție pentru o față fină și fără riduri.
  5. Uitați de cremele pentru ochi, care costă o grămadă de bani și nu sunt neapărat eficiente. Ca să scăpați de cearcăne, apelați cu încredere la felii de castraveți cât mai reci.

Alte trucuri de frumusețe din ”cămara” bunicii

Așa cum nu se găseau creme de față, nici produse cosmetice pentru păr nu erau disponibile pe vremea bunicilor. Asta nu înseamnă că acestea nu își îngrijeau podoaba capilară. Dimpotrivă, pozele vechi stau mărturie că bunicile noastre se mândreau cu un păr superb.

Cum reușeau să obțină acest lucru? Simplu: apelau și pentru păr tot la ingredientele pe care le aveau în casă. De exemplu, după ce se spălau, acestea își frecau părul cu bere câteva minute, după care clăteau foarte bine cu apă călduță. În acest fel, obțineau un păr mătăsos și strălucitor. Tot pentru clătire se folosea ceai de mușețel sau oțet de mere.

În ceea ce privește îngrijirea buzelor, bunicile foloseau glicerină, suc de petale de trandafir și mentă. Faceți o pastă din aceste ingrediente, lăsați-o la frigider peste noapte și dimineața aplicați pe buze.

Publicat: 24 iul. 2020, 10:02 Autor: Ionita Nicoleta Beauty & Style
Pe aceeași temă