5 metode prin care înlocuiești tableta sau telefonul din activitățile copilului tău. Trucuri inteligente pentru mame

Publicat: 15 Jul. 2020, 09:11 General
5 metode prin care înlocuiești tableta sau telefonul din activitățile copilului tău. Trucuri inteligente pentru mame

Tableta sau telefonul au devenit, fără îndoială, modalitățile preferate de relaxare ale copiilor. Cum faci însă, ca părinte, să-l convingi pe cel mic să renunțe la acestea și să aleagă, în schimb, activitățile în aer liber? V-am pregătit o listă cu trucuri inteligente, care cu siguranță vor funcționa în cazul tuturor copiilor.

Cum convingi copilul să renunțe la telefon sau la tabletă

Orice părinte știe că cei mici ar trebui să se joace cât mai mult în aer liber și să petreacă mai puțin timp cu tableta sau cu telefonul în mână. Ușor de zis, greu de făcut. Fără să vrem sau fără să ne dăm seama, tehnologia a invadat și lumea copiilor și activitățile în aer liber sunt din ce în ce mai puțin preferate de către cei mici.

Există însă câteva soluții la care puteți apela, pentru a vă convinge copilul să petreacă mai mult timp afară. Iată ce puteți face, pentru a vă atinge obiectivul:

  1. Faceți în așa fel încât copilul dumneavoastră să aibă un cerc de prieteni. În acest fel, cel mic va învăța să se joace și să-și împartă jucăriile și cu alți copii. În plus, va prefera să stea împreună cu alți copii de vârsta lui, în loc să stea în casă, cu tableta în mână.
  2. Învățați-l pe cel mic, chiar de la o vârstă fragedă, cât mai multe jocuri în aer liber. Aveți de unde alege. Fie că este vorba despre șotron, leapșa, de-a v-ați ascunselea, desenatul cu cretă pe asfalt sau diferite jocuri cu mingea, toate acestea sunt mult mai benefice pentru dezvoltarea unui copil, decât tableta sau telefonul.
  3. Obișnuiți-vă copilul să meargă cu bicicleta sau cu rolele și faceți plimbări cu el prin parc măcar de două ori pe săptămână. Orice mișcare în aer liber va contribui la buna dezvoltare a celui mic și îi va face organismul mai puternic.
  4. Mergeți cu cel mic la grădina zoologică, grădina botanică sau pur și simplu la plimbări mai lungi prin parc. Astfel, va învăța să iubească natura și să petreacă timpul în mijlocul ei.
  5. Dacă vremea nu este favorabilă pentru ieșiri în aer liber, încercați să-l învățați pe cel mic să se joace constructiv. Puzzle-urile pot reprezenta varianta ideală pentru a-i stimula atenția și inteligența copilului. Alegeți variante destinate vârstei sale și lăudați-l de fiecare dată când reușește să rezolve un puzzle.

Activități pentru copii, atunci când mergeți la mare

Câteva zile petrecute pe malul mării sunt extrem de benefice pentru cei mici. Ce facem însă atunci când copilul se plictisește și cere telefonul sau tableta? Aici intervine răbdarea părinților și abilitatea acestora de a interacționa cu cei mici. Sunt mai multe activități pe care aceștia le pot face la mare. Astfel, pot profita și de briza mării și de razele soarelui, dar în același timp se pot distra cu diverse jocuri pe plajă.

Construiți castele de nisip împreună cu cei mici sau desenați pe nisip tot felul de figurine care vă vin în minte. Învățați-l pe cel mic să facă același lucru. Cu siguranță nu va simți când trece timpul. O altă activitate care va fi iubită de copii este și înălțatul zmeului. Lăsați-vă purtați de val și aduceți-vă aminte de copilăria dumneavoastră, când nu existau tabletele sau jocurile video.

De asemenea, puteți merge cu copilul într-un parc de distracție de la mare. Nu va avea cum să se plictisească înconjurat de atât de multe obiecte care îi atrag atenția și îi stârnesc curiozitatea.

Publicat: 15 Jul. 2020, 09:11 General
Pe aceeași temă