Cum să îți ții copilul ocupat în zilele fără școală. Activități care îl vor bucura și care îi vor dezvolta personalitatea

Publicat: 14 Jun. 2021, 10:34 News
Cum să îți ții copilul ocupat în zilele fără școală. Activități care îl vor bucura și care îi vor dezvolta personalitatea

Vacanța de vară se apropie cu pași repezi și, din păcate, este mult mai lungă decât concediul nostru. Așa că, până să plece la mare sau la munte, cei mai mulți părinți caută soluții pentru a-și ține copiii ocupați în săptămânile în care ei sunt la serviciu, iar ei rămân acasă. Copiii se plictisesc repede de jocuri și jucării, chiar și de desene animate, așa că este de preferat să le găsești o activitate interesantă pentru vacanța de vară, care să îi atragă și care să îi dezvolte.

5 activități cool pentru vacanța de vară a copilului

Am selectat pentru tine 5 activități cool pentru vacanța de vară a copilului, activități pe care ei le vor face cu plăcere și care le vor modela personalitatea.

Cursuri de limbă engleză

Cunoașterea limbii engleze este una dintre acele aptitudini utile pentru viitor. Cei mai mulți copii o studiază încă din primii ani de școală, dar pe perioada vacanței se deconectează și uită o parte din informații. Copiilor le place să știe engleza, pentru că este limba vorbită de cele mai multe din personajele lor preferate. Cursurile de limbă engleză făcute în afara școlii îi va ajuta să învețe mai mult și mai repede, iar asta îi va încânta.

Activități sportive

Este inutil să mai spunem cât de benefică este activitatea fizică pentru copii. În general, băieții sunt atrași de fotbal, fetele de tenis, iar înotul îi încântă în egală măsură. Încearcă să identifici sportul care îi place mai mult și înscrie copilul la cursuri pe perioada vacanței de vară. Sportul îi va ține ocupați pe copii, le va consuma energia și mișcarea le va fi benefică pentru creșterea sănătoasă și armonioasă.

Curs de muzică

În general, copiilor le place muzica și aproape toți visează că vor ajunge la un moment dat vedete. Dacă au ureche muzicală, poți să le deschizi drumul către o carieră de succes dacă îi înscrii din timp la cursuri de canto sau pian, spre exemplu.

Atelier de pictură

Pictura le stimulează imaginația mai mult decât oricare altă activitate. Chiar dacă talentul lor în această direcție este limitat, desenul și pictura îi vor ajuta să dobândească niște aptitudini care le vor fi de folos pe viitor, în orice activitate vor alege să desfășoare. În plus, pictura este distractivă, iar ei vor avea o satisfacție majoră atunci când vor finaliza o „lucrare”. 🙂

Cursuri de dans

Dansul este, până la urmă, o altă formă de mișcare – o activitate care le consumă energia și îi dezvoltă armonios, dar și o formă artistică de exprimare. Toți copiii – fete și băieți – au impulsul de a dansa atunci când aud melodia preferată. Dă-le ocazia de a desfășura această activitate într-un cadru organizat și vor fi fericiți.

Există, însă, mai multe moduri în care îți poți ține ocupat copilul pe perioada vacanței de vară. Trebuie doar să alegi activitatea care crezi că i se potrivește mai mult.

 

Foto: Pexels

Publicat: 14 Jun. 2021, 10:34 News
Pe aceeași temă