5 locuri de neratat când mergi în Cappadocia! Ce nu trebuie să-ți lipsească din Bucket List!

Publicat: 11 Apr. 2022, 17:35 Arhiva

Cappadocia e un tărâm de poveste! Te simți ca într-un vis și nu vrei să te trezești atunci când ești acolo!

Cea mai frumoasă perioadă de vizitat Cappadocia este în aprilie-mai, sau dacă mai ai răbdare, o poți face și în luna septembrie și poate ar fi cel mai potrivit. Nu uita să-ți iei la tine aparatul de fotografiat sau să ai mereu baterie externă pentru laptop și telefon, imaginile sunt absolut de neratat!

Și pentru că s-a deschis sezonul excursiilor în Cappadocia, agențiile de turism se întrec în oferte care mai de care mai bune pentru o călătorie de neuitat. Așadar, Ciao.ro a făcut un Bucket List pentru ce e musai de neratat atunci când te gândeșți să vizitezi regiunea Cappadociei, un peisaj mirific, spectaculos,  care s-a format prin eroziune vulcanică, acesta fiind unul dintre cele mai populare locuri din Turcia. Iar dacă vă întrebați ce înseamnă, de fapt, numele regiunii Cappadocia, trebuie să știți că  tocmai cuvântul „Cappadocia” derivă din cuvântul de origine persaoan – Katpaktukya, care înseamnă „tărâmul cailor frumoși”.

Din moment ce ați ajuns în Cappadocia, harta excursiei trebuie să vă ducă pe drumuri pline de istorie.

  1. E un must călătoria cu balonul cu aer cald. De fapt, este poate cel mai frumos lucru pe care îl poți face în Cappadocia! Dar pentru asta, turiștii se trezesc la ora 5 dimineața pentru a se putea urca în balon la ora 6, cel târziu 6.30 și pot prinde astfel unul dintre cele mai frumoase răsărituri. În luna martie, o astfel de călătorie cu balonul cu aer cald în Cappadocia costă 150 de euro, durează în jur de 40 de minute și este divin! Faceți câteva poze la înălțime cu peisajul mirific și marea de baloane care se văd în zare, care mai de care mai colorate, și bucurati-va din plin de peisaj! Este de o încărcătură emoțională de nedescris! Începând cu lunile aprilie-mai, costul unei astfel de călătorii cu balonul de aer cald crește și poate ajunge până la 2-300 de euro, depinde de sezon.
  2. Pe locul doi în topul preferințelor și al locurilor care se pot vizita în Cappadocia se află Ortahisar! E de neratat! Unul dintre cele mai Instagramabile locuri din Cappadocia! Pur și simplul îți taie respirația! Ortahisar este cel mai înalt punct din Cappadocia de unde se pot vedea castelul Ortahisar și vulcanul Erciyes. Este la 10 minute de mers cu mașina din Goreme. Trebuie explorat!
  3. Goreme este un alt loc unde se pot face poze superbe. De altfel, peste tot în Cappadocia peisajul e ca un tablou! În Goreme poți să te identifici cu peisajul și cu locurile de poveste pe care le vizitezi, să simți acoperișul caselor care par sculptate deasupra capului și să te relaxezi din plin.  Nu rata  Peri Cafe Cave Man, unde poți savura un ceai sau o cafea turcească admirând un peisaj cum rar întâlneșți. Dintr-o încăpere atât de mică și înghesuită poți savura cel mai bun ceai ever și să te delectezi cu un view de care te poți bucură cel puțin o dată-n viață.

Tot la Goreme nu trebuie să ratezi o vizită la Muzeul Goreme în Aer Liber, care  cuprinde o serie de elemente religioase din zona, istorie la fiecare pas. În Goreme puteți vizita superbele fresce ale bisericilor din Parcul Național Goreme, care fac parte din Patrimoniul cultural UNESCO. Acest peisaj impresionant este compus din pereți abrupți, piramide sculptate în tuful calcaros.

Turul din Cappadocia face o oprire scurtă și la Pigeon Valley – acolo unde porumbeii sunt regi iar panorama orașului este, de asemenea, de nedescris. Mai ales când o vezi la -2 grade, pe o ninsoare de martie.

4. Orașul Subteran Ozkonak (Derinkuyu Underground City)

În Cappadocia există un număr impresionant de orașe subterane, multe dintre ele putând fi vizitate și de turiști. Derinkuyu Underground City este unul dintre ele și se pare că este cel mai mare și mai misterios oraș subteran descoperit până acum. Merită vizitat pentru a descoperi și înțelege mai bine cum au trăit localnicii în casele tradiționale de tip peșteră. Se pare că acesta a fost descoperit abia în 1965.

5. Mănăstirea Mevlana din Cappadocia

În drum spre Cappadocia, cum vii din Antalya, prima oprire este, de fapt, la Konya, la Mănăstirea Mevlana. Konya a fost Capitală imperiului Selgiuc în Evul Mediu timpuriu și este și în zilele noastre un loc de pelerinaj pentru turcii religioși. Aici se află mormântul lui Mevlana. Faimoasa Mănăstire Mevlana este transformată azi într-un muzeu al artelor islamice și găzduiește adevărate comori ale artei și meșteșugurilor turcești.

O nouă agenție de turism și-a deschis porțile pentru iubitorii de vacanțe. Pe 25 martie 2022, Destine Holidays a deschis un nou punct de lucru, în Ploiești, aducând astfel conceptul de hypermarket de turism. Cu această ocazie, agenția de turism a organizat o excursie cu influenceri și vedete în renumita Cappadocia și Antalya.

Pentru un Circuit Cappadocia cu plecare din Bucureșți sau Cluj, plecările din Bucureșți sunt săptămânal, în fiecare zi de vineri în aprilie și mai, în timp de plecare din Cluj-Napoca sunt pentru datele de: 15.04.2022 22.04.2022 29.04.2022 06.05.2022 13.05.2022

Tarifele pleacă de la suma de 354 euro/persoană și ajung până la 800 de euro, în funcție de perioada aleasă pentru vacanță.

Tariful include:

Zbor dus-întors din București sau Cluj-Napoca în Antalya, cu bagaj de cală și de mână.

  • Taxe de aeroport
  • Transfer aeroport-hotel-aeroport
  • Ghid vorbitor de limba română
  • Cazare 7 nopți la hoteluri de 4* și 5*:1 noapte în regiunea Antalya;3 nopți în regiunea Cappadocia; 3 nopți în regiunea Antalya.
  • Mic-dejun în fiecare dimineață tip bufet sau a la carte
  • Pachet cină tip bufet sau a la carte pentru 7 seri + bilete intrare obiective turistice menționate în program
  • Transportul la obiectivele turistice menționate în program.

Ce poți vizita contra cost, ca și excursii opționale, în Cappadocia! Câți bani trebuie să ai la tine dacă vrei să te bucuri de tot ce oferă această minune a naturii!

Excursia cu balonul în Cappadocia a costat în această perioad ă din luna martie ( 18-25 martie), 150 de euro și merită din plin, iar peisajul este unul feeric, mai ales când Cappadocia este acoperită de zăpadă. Te trezești la 5 dimineața pentru a ajunge la ora 6 la balon și astfel prinzi cel mai frumos răsărit din toate timpurile! Este unic! Însă atunci când aveți în vedere o excursie în Cappadocia, și în mod special zborul cu balonul, trebuie să știți faptul că cea mai bună perioadă de a zbura este în lunile aprilie-mai sau septembrie!

Pentru excursiile opționale, trebuie să aveți bani în plus, după cum urmează:

Valea Ihlara și Orașul subteran – cu prânz inclus – 55 euro

Ortahisar (Valea Îndrăgostiților) cu Orașul subteran și prânzul inclus – 40 de euro

Excursie cu barcă Manavgat  și Moscheea Manavgat  – cu prânzul inclus – 45 euro

Tur Canionul Verde cu prânz inclus – 55 euro/persoană

Tur Alanya – prânz inclus – 55 euro de persoană

Sema – dansul dervisilor rotitori – 20 de euro de persoană

Jeep Safari – 50 euro de persoană

 Masă de prânz – 15 euro de persoană

 Seară Turcească – 45 euro

 

Publicat: 11 Apr. 2022, 17:35 Arhiva
Pe aceeași temă