16 august, zi libera pentru bugetari, de Sfanta Maria. Minivacanta a fost aprobata de Guvern

Publicat: 11 Aug. 2019, 15:11 Ciao.ro
16 august, zi libera pentru bugetari, de Sfanta Maria. Minivacanta a fost aprobata de Guvern

In urma sedintei Executivului de miercuri, guvernul a declarat ca in data de 16 august romanii vor avea liber de la munca.

16 august, zi libera pentru bugetari, de Sfanta Maria. Aceasta propunere a venit din partea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, iar Guvernul a stabilit si comunicat ca ziua de 16 august 2019 va fi libera pentru angajatii institutiilor publice.

„La propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Guvernul a aprobat stabilirea zilei de 16 august 2019 ca zi liberă. Așadar în ziua de 16 august 2019 angajații instituțiilor publice vor avea o zi liberă, iar aceștia iși vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31.8.2019 privind planificărilor stabilite”, a declarat Nelu Barbu, purtatorul de cuvant al Guvernului, potrivit playtech.ro.

16 august, zi libera pentru bugetari

16 august, zi libera pentru bugetari, de Sfanta Maria

S-a mai spus si ca recuperarea zilei de 16 august se va face prin prelungirea timpilor de lucru pana la sfarsitul lunii august. Insa sub incidența acestei masuri nu intra angajatii care sunt nevoiti sa asigure permanenta ori magistratii care au termene stabilite in respectiva.

„Data de 15 este deja zi libera declarată prin lege și 16 cade vineri, 15 este joi și s-a luat deciza să fie declarată zi liberă”, a mai spus Nelu Barbu.

Anul acesta, in data de 15 august va fi sarbatorita Adormirea Maicii Domnului la fel ca de obicei, astfel ca romanii vor avea parte de o zi libera legala, indiferent daca lucreaza la stat sau in privat.

In acest sens, angajatorii au obligatia de a respectea legislatia in vigoare, in caz contrar ar putea avea parte de sanctiuni drastice.

Publicat: 11 Aug. 2019, 15:11 Ciao.ro
Pe aceeași temă