Ziua lui Mihai Eminescu – 171 de ani de la nașterea scriitorului. Cum ar fi arătat contul de social media, dacă poetul ar fi fost influencer

Publicat: 15 Jan. 2021, 10:23 Life

15 ianuarie reprezintă o dată cu totul specială – este Ziua Culturii Naționale și, totodată, ziua scriitorului Mihai Eminescu.

Mihai Eminescu a fost unul dintre cei mai importanți scriitori români. Chiar dacă astăzi se împlinesc 171 de ani de la nașterea lui, elevii îi studiază în continuare scrierile pe băncile școlii și, de asemenea, să nu uităm că este un pilon extrem de important al culturii noastre, fiind considerat poet național.

Ziua de 15 ianuarie este foarte importantă – este Ziua Culturii Naționale, după ce începând cu anul 2010, Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege prin care data nașterii poetului să devină Ziua Culturii Naționale. Eminovici Mihai era cel de-al șaptelea din cei 11 copii ai unui mic boier, Gheorghe Eminovici, și ai Ralucăi Eminovici, născută Jurașcu.

Școala este foarte importantă din multe puncte de vedere: te motivează să ajungi cineva, te ajută, te dezvoltă cultural, lingvistic, îți oferă un drum pe care alegi să îl urmezi sau nu. Literatura este o parte importantă, căci doar citind îți poți dezvolta anumite abilități. Dar, trăind acum într-o eră digitalizată în care cărțile se descarcă de multe ori online, iar târgurile de carte devin din ce în ce mai pustii, te-ai gândit vreodată cum ar fi arătat contul de socializare al lui Mihai Eminescu dacă ar fi fost ”influencer”? Greu de crezut să fi putut avea astfel de aspirații, dar este un exercițiu de imaginație.

Cum ar fi arătat contul de social media, dacă poetul ar fi fost influencer

Una dintre persoanele care și-au imaginat cum ar fi fost dacă Mihai Eminescu ar fi avut cont de social media este actorul Lari Giorgescu: „Are vibe-ul ăsta cool, de persoană care urmărește lucruri interesante și asta mă face și pe mine să descopăr lucruri prin el. Îmi plac mult cărțile pe care le recomandă prin pozele pe care le face, că e foarte ancorat în prezent și tot ce înseamnă urban. Îmi place atmosfera pe care o găsesc în postări. Mă interesează informațiile pe care el le dă, nu seamănă cu informațiile pe care le găsesc pe alte pagini”.

„Sunt fan Mihai, îl urmăresc să văd ce pune pe Instagram, mă uit și la poeziile lui. Mi se pare actual. Sunt multe chestii amuzante pe story, am văzut tot felul de trăznăi. Are simțul umorului bine dezvoltat”, spune bloggerul Otravă.

„E un tip foarte cool. Și-a făcut niște tatuaje care mă inspiră. E un cititor și îi ador vocea. Când îl aud, mă liniștește, primesc energie. Dimineața ascult ce pune el acolo, poezii foarte faine. Îmi place că e constant inventiv, postează noutăți si este iubitor de călătorie. Călătoresc prin proiecțiile lui”, spune Ella Gondoș, arată Alephnews.

Sursă foto: Arhivă Ciao, Descoperă.ro, Pixabay

Publicat: 15 Jan. 2021, 10:23 Life
Pe aceeași temă