Vremea o ia complet razna! Cod galben de caniculă în mai multe judeţe şi atenţionare de instabilitate atmosferică!

Publicat: 02 Sep. 2020, 10:45 Arhiva
Vremea o ia complet razna! Cod galben de caniculă în mai multe judeţe şi atenţionare de instabilitate atmosferică!

Meteorologii au emis, pentru miercuri, Cod galben de caniculă şi disconfort termic în nouă judeţe din sud-estul ţării şi în Bucureşti, unde temperaturile maxime vor ajunge chiar la 36 de grade. De joi la prânz, în mai multe regiuni ale ţării vor fi ploi torenţiale, descărcări electrice şi vijelii.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 02 septembrie
Fenomene vizate: caniculă şi disconfort termic
Zone afectate: conform textului şi hărţii

      În după-amiaza zilei de miercuri (02 septembrie), în regiunile sud-estice disconfortul termic va fi accentuat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 33…36 de grade.

      Notă: Joi (03 septembrie), în regiunile sud-estice, după-amiaza, disconfortul termic va fi ridicat, iar pe arii restrânse indicele temperatură-umezeală(ITU) va mai atinge pragul critic de 80 de unități.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 03 septembrie, ora 12:00 – 04 septembrie, ora 21:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului

      Din a doua parte a zilei de joi (03 septembrie) în sud-vest, centru, nord-est și la munte, iar în noaptea de joi spre vineri (03/ 04 septembrie) și pe parcursul zilei de vineri (04 septembrie), îndeosebi în jumătatea de est a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Publicat: 02 Sep. 2020, 10:45 Arhiva
Pe aceeași temă