Vremea extremelor! După o săptămână de ploi abundente vine canicula!

Publicat: 21 iun. 2021, 14:56 Autor: Elena Arhiva
Vremea extremelor! După o săptămână de ploi abundente vine canicula!

Vremea la final de iunie pare a fi una a extremelor! După o săptămânăde ploi abundente, furtuni și temperaturi sub normalul perioadei, meteorologii anunță caniculă în România! Mai mult decât atât, în jumătatea vestică, temperaturile vor ajunge la 40 de grade Celsius. Disconfortul termic se va accentua în cea mai mare parte a țării.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 21 iunie, ora 22:00 – 25 iunie, ora 22:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică și disconfort termic
Zone afectate: conform textului

      În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în zonele deluroase și montane precum și în regiunile estice, îndeosebi în timpul după-amiezilor și al serilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…50 l/mp.
      Vremea va deveni călduroasă în toată țara, caniculară la început în Banat și  Crișana, apoi și în celelalte regiuni, iar disconfortul termic va fi accentuat.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 21 iun. 2021, 14:56 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă