Vine primăvara cu adevărat? Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Publicat: 09 Apr. 2021, 11:16 Arhiva
Vine primăvara cu adevărat? Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Vremea se încălzește și va fi apropiată de normalul lunii aprilie, cu excepția ultimelor zile ale lunii și a primelor zile din mai, când va fi mai frig. Iată porognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni emisă de ANM.

Săptămâna 12 – 19 aprilie

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Dar cu posibilitatea unei abateri termice ușor pozitive, local în nord-est. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Dar cu posibilitatea unui deficit local în zonele montane. Ploi excedentare, începând din 19 aprilie.

Săptămâna 19 – 26 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 26 aprilie – 3 mai

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, local posibil ușor mai coborâte. Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile extracarpatice și local în cele centrale și la munte, dar mai ales în cele nord-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 3 – 10 mai

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor putea fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar local cu o tendință deficitară.

Citeşte şi: Cum va fi vremea de Paște

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 09 Apr. 2021, 11:16 Arhiva
Pe aceeași temă