Cum va fi vremea de Paște. Prognoza meteo în perioada 5 aprilie – 3 mai

Publicat: 02 Apr. 2021, 09:09 Arhiva
Cum va fi vremea de Paște. Prognoza meteo în perioada 5 aprilie – 3 mai

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, între 5 aprilie și 3 mai.

Potrivit estimărilor Administrației Naționale de Meteorologie, în prima perioadă a intervalului menționat, vremea se va menține mai rece decât normalul perioadei, cu temperaturi negative la munte. Valorile termice vor crește din a doua parte a lunii aprilie, urmând ca la începutul lui mai, în perioada Paștelui ortodox, vremea să fie deosebit de caldă în toată țara.

În săptămâna 05.04.2021 – 12.04.2021, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării. În regiunile intracarpatice și la munte va fi o abatere termică negativă ușor mai accentuată în. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile extracarpatice. În rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 12.04.2021 – 19.04.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele montane.

Citește și: Cum va fi vremea de Florii. Ce se spune despre legătura pe care o au cu Paștele

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile nordice și centrale, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Cum va fi vremea de Paștele ortodox

În săptămâna 26.04.2021 – 03.05.2021, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în toate regiunile.

Sursa foto: Pexels.com

Publicat: 02 Apr. 2021, 09:09 Arhiva
Pe aceeași temă