Vine potopul! Avertizare meteo de vreme rea în peste jumătate din țară!

Publicat: 26 mai 2021, 09:02 Autor: Elena Arhiva
Vine potopul! Avertizare meteo de vreme rea în peste jumătate din țară!

Meteorologii au emis un nou cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, care va afecta mai mult de jumătate din țară.  

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 25 mai, ora 15:00 – 27 mai, ora 20:00
Fenomene vizate: 
manifestări de instabilitate atmosferică;
Zone afectate: conform textului;

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în vestul și nord-vestul țării, seara și noaptea de marți spre miercuri (25/26 mai) în sud-vest, centru și nord-est, apoi cu precădere în sud, centru și est. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, izolat căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar pe arii restrânse 30…35 l/mp.
Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pentru intervale scurte.

Notă: Vremea se va menţine în general instabilă şi în a doua parte a acestei săptămâni.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN

Interval de valabilitate: 25 mai, ora 15:00 – 26 mai, ora 11:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții;

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, precum și în vestul și nordul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp.
Temporar vântul va avea intensificări la munte, în special la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, cu rafale ce vor depăși 80…90 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 26 mai 2021, 09:02 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă