Vine, din nou, potopul! Cod galben și cod portocaliu de vreme rea, în întreaga țară!

Publicat: 25 iun. 2021, 11:23 Autor: Elena Arhiva
Vine, din nou, potopul! Cod galben și cod portocaliu de vreme rea, în întreaga țară!

Vremea o ia din nou razna în România! Administrația Națională de Meteorologie a emis, din nou, coduri galbene și portocalii de instabilitate atmosferică accentuată pentru intervalul 25 – 26 iunie, precum și pentru căldură persistentă și disconfort termic pentru 25 iunie.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Interval de valabilitate: 25 iunie, ora 12:00 – 26 iunie, ora 23:00
Zone afectate: toată țara

      În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va extinde astfel încât în toate regiunile vor fi perioade cu vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 20…40 l/mp.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: vijelii puternice, grindină, cantități de apă  importante
Interval de valabilitate: 25 iunie, ora 14:00 – 26 iunie, ora 06:00
Zone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat, în Maramureș, Transilvania, Oltenia, Banat, Crișana, vestul și nordul Munteniei și al Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină de medii și mari dimensiuni.  Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat, îndeosebi în vest, centru și la munte, 70 l/mp.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN

Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic
Interval de valabilitate: 25 iunie
Zone afectate: toată țara

      În cursul zilei de vineri (25 iunie) valul de căldură și disconfortul termic vor persista în toată țara. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat
Interval de valabilitate: 25 iunie
Zone afectate: Oltenia, Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei

      Vineri (25 iunie) în Oltenia, Banat, Crișana și în sud-vestul Transilvaniei disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, va fi caniculă, iar valorile maxime ale temperaturii aerului vor atinge frecvent 35…38 de grade.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Sursa foto: ANM, Arhiva Ciao

Publicat: 25 iun. 2021, 11:23 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă