VIDEO. Cine este Nina Iliescu, soția fostului președinte al României. Cât de frumoasă era în tinerețe!

Publicat: 07 Oct. 2020, 12:44 Vedete

Nina Iliescu, soția fostului președinte al țării, Ion Iliescu a decisă să rămână într-un con de umbră în ceea ce privește aparițiile publice, publicul român știind extrem de puține lucruri despre cea care a fost prima doamnă a României timp de mai bine de un deceniu.

Elena „Nina” Iliescu s-a născut pe 4 martie 1930. L-a cunoscut pe Ion Iliescu la numai 18 ani. La 21 a decis că el este bărbatul cu care îi este menit să rămână, chiar și în ciuda spuselor mamei ei, care credea că fiica ei este, totuși, prea tânără ca să se mărite.

„Am avut anii aceia de studenție împreună, la Moscova, asta ne-a consolidat relația afectivă. După terminarea celui de-al doilea an de studenție, pe 21 iulie 1951 ne-am căsătorit, fiind studenți. A fost o nuntă foarte modestă. Pe vremea aceea nu aveam bani și nu ne puteam permite ce se întâmplă acum cu nunțile acestea. Am mers împreună cu familia, două mame și două mătuși și ne-am căsătorit”, povestea fostul președinte în urmă cu câțiva ani.

Nina Iliescu, o prezență extrem de discretă

Întodeauna, în afara casei, Nina Iliescu l-a lăsat doar pe fostul președinte al României să vorbească. Am văzut-o cu toții în public o singură dată pe an, la vot. Ferm, fără să o poată cineva răzgândi, nu s-a băgat în chestiunile de politică și de protocol, nu a dat interviuri. Nici măcar presiunile la vizita președintelui american Bush nu au clintit-o. “E o femeie foarte puternică. de la început mi-a spus: eu rămân alături de ține în orice împrejurări, dar să n-ai pretenția că eu să fiu prezența la probleme de protocol”, spunea Ion Iliescu.

Nina Iliescu a fost inginer de profesie, fiind cercetător științific în domeniul coroziunii metalelor.

Din păcate, soții Iliescu nu au avut copii

Fostul șef al statului și soția sa nu au avut copii și asta pentru că fosta primă doamnă a României a avut trei sarcini toxice. Acest lucru a fost dezvăluit chiar Ion Iliescu într-un interviu, potrivit libertatea.ro. Întrebat în 2011 dacă și-a dorit copii, Ion Iliescu a răspuns: „Ba chiar ne-am dorit, dar nu a fost să fie…Soția mea a avut trei sarcini toxice, iar după aceea…nu s-a mai putut”.

Cei doi nu au un moștenitor direct, doar nepoți și câțiva tineri favoriți.

 

Publicat: 07 Oct. 2020, 12:44 Vedete
Pe aceeași temă