Vești noi pentru românii care au credite la bănci! Ce se va întâmpla cu plata ratelor

Publicat: 07 May. 2020, 09:47 News
Vești noi pentru românii care au credite la bănci! Ce se va întâmpla cu plata ratelor

Vești bune pentru românii care au credite la bănci. Florin Cîțu a anunţat faptul că autorităţile analizează o variantă privind prelungirea perioadei de depunere a solicitării de amânare a ratelor. Acest lucru este valabil atât pentru persoanele fizice cât și pentru cele juridice.

„Iau în calcul în acest moment dacă este nevoie să prelungim perioada pentru depunerea cererilor de amânare a ratelor. O decizie va fi luată şi o voi comunica cât mai curând. Iau în calcul în acest moment acest lucru de prelungire a perioadei pentru depunerea solicitărilor de amânare a ratelor la bănci pentru persoane fizice şi juridice”, a afirmat Cîţu într-un interviu pentru Radio România Actualităţi.

Peste 200.000 de cereri de amânare

Ministrul finanțelor a anunțat ieri faptul că băncile au primit circa 270.000 de cereri pentru amânarea plăţii ratelor la credite. Majoritatea amânărilor au fost făcute pentru credite de consum, o parte fiind în baza Ordonanţei de Urgenţă iar o parte în cadrul programelor derulate de bănci.

„Sunt 270.000 de cereri către bănci. Acestea includ cereri şi pentru programe pe care le au incluse băncile dar nu sunt legate de ordonanţa noastră. Din cele 270.000, 170.000 de cereri au fost acceptate, care includ atât cererile care vin pe baza ordonanţei, cât şi cererile care vin în afara ordonanţei. Pot să vă spun că majoritatea cererilor sunt pentru credite de consum, dar sunt şi cereri de la companii şi cereri de la persoane fizice cu credite ipotecare. Şi acel program merge foarte bine.

Ne-am uitat şi la numărul sesizărilor. Nu este mare. Procentul de revocări este de 0,1% din cereri, deci foarte mic. Toate aceste sesizări le preluăm şi le îndreptăm către Banca Naţională şi către Asociaţia Română a Băncilor pentru a fi rezolvate, pentru a vedea dacă acolo a fost un abuz, dacă normele nu au fost aplicate cum trebuie sau cum putem să rezolvăm problema”, a menţionat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă.

Publicat: 07 May. 2020, 09:47 News
Pe aceeași temă