Vesti bune! A aparut vaccinul care a vindecat deja 5 pacienti bolnavi de SIDA! Cum se simt acestia la 7 luni de la injectie VIDEO

Publicat: 28 feb. 2017, 14:16 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Vesti bune! A aparut vaccinul care a vindecat deja 5 pacienti bolnavi de SIDA! Cum se simt acestia la 7 luni de la injectie VIDEO

Vesti bune pentru cei bolnavi de SIDA si cei cu HIV pozitiv. A aparut un vaccin care, pana in prezent, a vindecat 5 pacienti diagnosticati cu aceasta boala crunta. Azi, la 7 luni de la injectie, acestia sunt sanatosi, dar inca isi fac analizele regulat.

Un vaccin a ajutat 5 pacienti sa isi controleze nivelul HIV timp de 7 luni. A fost nevoie de o singura injectie, fara tratament medicamentos in prealabil. In mod normal, persoanele care au HIV sau SIDA sunt nevoite sa ia pastile antiretrovirale, informeaza Dailymail.co.uk.

Cercetatorii sustin ca este un pas inainte pentru medicina. Cu ajutorul acestui vaccin, oamenii bolnavi nu vor mai fi nevoiti sa ia pastile cu pumnul ca sa scape de HIV sau SIDA. Tratamentul a fost descoperit de cercetatorii din Spania care au ajutat pacientii sa nu mai ia pastile pentru a suprima HIV.

Momentan, vaccinul nu a fost testat la scara larga, dar descoperitorii lui spun ca este un tratament functional. Este primul pas, in ultimii 30 de ani, spre succes in ceea ce priveste o solutie pentru a opri aceasta boala.

„Este dovada ca, prin vaccin, ne putem reeduca celulele T ca sa controleze virusul. E prima data cand descoperim ca acest lucru este posibil la oameni”, sustine Dr Beatriz Mothe, de la Institutul de Cercetari SIDA IrsiCaixa din Barcelona, Spain. Dr Mothe si colegii ei au folosit un vaccin HIV facut de profesorul Tomáš Hanke de la Universitatea Oxford, din UK.

La studiu au participat 13 pacienti care au luat pastile ARV in ultimii trei ani, incepand tratamentul in primele 6 luni de la infectare. Din nefericire, virusul nu este omorat, ci limitat. Celulele infectate scad la numar si nu mai au posibilitatea sa infecteze mai departe. Vaccinul este o sansa buna pentru cei bolnavi de HIV sau SIDA sa tina boala sub control si sa se bucure de multi ani de viata!

Publicat: 28 feb. 2017, 14:16 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Pe aceeași temă