Versace a provocat un scandal de proportii în China. Tricoul controversat a fost retras de pe piata si distrus

Publicat: 12 Aug. 2019, 12:07 News 4
Versace a provocat un scandal de proportii în China. Tricoul controversat a fost retras de pe piata si distrus

Compania italiana Versace a provocat un scandal de mare amploare in China, dupa ce a lansat un tricou controversat.

Versace scandal in China. Pe acel tricou, regiunile administrative speciale Hong Kong si Macao erau prezentate drept tari separate, potrivit digi24.ro.

Versace a provocat un scandal de proportii în China

Yang Mi, actriță și cântăreață chineză, care era imaginea Versace pe piața locală, a rupt contractul cu firma italiană, considerând că respectivul tricou încalcă integritatea teritorială a Chinei. Ea şi-a exprimat indignarea pe site-ul de socializare Weibo în legătură cu un tricou pe care Hong Kong şi Macau, regiuni administrative speciale din China, figurau în mod eronat ca ţări de sine stătătoare.

„Integritatea teritorială şi suveranitatea Chinei sunt sacre şi inviolabile”, se arată într-un comunicat emis duminică de studioul vedetei, Jiaxing Media. Până luni dimineaţă, hashtag-ul #YangMiStopsWorkingWithVersace a strâns 900 de milioane de vizualizări pe Weibo.

Versace scandal in China

Versace scandal in China

Donatella Versace a cerut scuze pentru greșeală, printr-o scrisoare semnată personal, la scurt timp după ce scandalul a prins contur. Versace a spus că toate tricourile care prezentau Hong Kong și Macao ca state distincte au fost retrase de la vânzare și distruse.

Cele două metropole sunt regiuni cu statut special în cadrul Chinei, deși în trecut au fost colonii europene.

Publicat: 12 Aug. 2019, 12:07 News 4
Pe aceeași temă