Vacanța din Bali s-a transformat într-un coșmar pentru Lora & Ghenu! ”Izolarea oamenilor a dus la o epidemie de țânțari, care poartă virusul Dengue, mai periculos decât coronavirus”

Publicat: 29 Apr. 2020, 21:26 Vedete

De pe data de 9 martie, Lora se află în Bali. A plecat într-o vacanță cu iubitul ei și au rămas blocați acolo, din cauza epidemiei de coronavirus care a dus la anularea zborurilor. Speră să se poată întoarce în țară până la finalul lunii mai, însă până atunci însă își drămuiește banii și se comportă ca și când nu ar fi într-o vacanță. CIAO.RO a făcut un interviu exclusiv cu îndrăgita artistă!

Lora, cum e viață în Bali? De cât timp sunteți deja acolo și când va veți întoarce acasă? Reușiți până de Paște? Mai puteți?

În Bali este foarte cald și frumos, suntem aici de pe 9 martie, am plecat de pe 8 din România.

Ați găsit conexiune pentru București?

E posibil să avem un zbor de întoarcere, la finalul lunii mai, așteptăm zborul pe care practic noi l-am plătit deja, așteptăm să își reînceapă activitatea comania aeriană la care aveam bilete.

Mai aveți bani? Că știu că și asta era o problema! V-ați cheltuit toate economiile sau mai aveți ceva pus deoparte pentru criză?

În presă s-a spus că nu mai avem bani, dar este o informație scoasă din context. Expresia folosită a fost „ne vom drămui banii”, adică nu vom face cheltuieli ca într-o vacanță, ci ca și cum am locui într-un loc străin, la 10.000 de km distanță de casă, pe timp de pandemie. Trebuie să avem grijă cu banii și să nu ne comportăm ca și cum am fi in vacanță.

V-a priit perioada din Bali? Te întorci mai liniștită, poate chiar vă întoarceți 3?

Bali este plin de surprize, plăcute și neplăcute. Din păcate, izolarea oamenilor a dus la o epidemie de țânțari, care poartă virusul Dengue, iar autoritățile încearcă să rezolve și această problemă, deoarece o doamnă doctor ne-a spus că este mai rău să faci dengue decât corona. Să sperăm că totul va fi bine.

Cum decurge programul vostru acolo? Te-ai săturat de soare, plajă? Ce vă place să faceți în Bali cel mai mult?

Având în vedere că stăm cel mai mult în locul pe care l-am închiriat pentru o lună, programul nostru este același în fiecare zi. Rar mai ieșim la un restaurant balcanic, care este deschis și este condus de un român, apoi ne întoarcem aici. Am mai fost în vizită la niște români, care stau de mult timp împreună și au stat și ei izolați, deci nu există riscul de a lua virusul. Stăm la soare, ne relaxăm, încercăm să fim optimiști și așteptăm să ne întoarcem cu bine acasă. Plajele sunt închise.

Ca și mâncare, ce ai experimentat și ce anume nu ai vrut să mănânci deloc?

Mâncarea lor este foarte bună, nu am auzit de scarbosenii pe aici. Poate pentru că nu am avut timp, pentru că vacanța a fost scurtă, iar acum toată lumea fiind izolată, nu prea ieșim să experimentăm.

Acasă obișnuiești să mai gătești?

Acasă, în București, nu prea gătesc, pentru că nu am timp, dar aici am gătit.

Cum ai defini perioada asta petrecută acolo?

Perioada petrecută aici este interesantă, de evoluție, de revelații și indiferent ce se poate întâmpla, știu sigur că vom trece peste orice negativ.

Te-ai gândit vreodată că o să pleci într-o vacanță și vei rămâne practic blocată la destinație?

Nu m-am gândit niciodată că voi pleca în vacanță și că voi rămâne blocată din cauza unei pandemii sau orice, pentru că nu te gândești la asta când pleci în vacanță, dar asta nu înseamnă că în momentul în care te hotărăști să pleci într-o astfel de vacanță, toate economiile tale sunt pentru asta. Eu funcționez pe principiul că nu știi niciodată ce îți rezervă viață, și de aceea este bine să fii pregătit și atent.

Fără de ce anume nu ai putea trăi?

Nu aș putea trăi fără oamenii și fără muzică.

Reveniți la situația tristă din țară! Cum percepi tu această perioadă cu Coronavirus?

Cred că este o situație pentru care nu a fost nimeni cu adevărat pregătit, cred că izolarea tuturor nu este neapărat cea mai bună soluție, cred că grupele de oameni care nu prezintă risc major trebuie lăsate, pe rând, în libertate. Cred că ne vom proteja mult mai mult de acum încolo, că vom fi mult mai atenți cu igienă și că masca va deveni ceva obișnuit pentru noi, va intră în rutină noastră, cel puțin în locuri aglomerate că malluri, aeroporturi, chiar și concerte în aer liber. Cred că dacă oamenii poartă mască și nu își ating fața, șansele să se îmbolnăvească sunt aproape de 0, foarte mici.

Ai pierdut sau amânat multe concerte? Ce suma ai pierdut în total sau la cât se ridică „pagubă”, să zicem așa?

Am anulat multe concerte, dar nu m-am gândit ce sumă am pierdut, pentru că în aceste momente nu mai este vorba de bani. Pur și simplu, am gândit altfel, toată lumea este în această situație și trebuie să ne păstrăm moralul sus și să trecem cu bine, împreună peste asta. Sperăm că autoritățile vor lua cele mai bune măsuri, astfel încât oamenii să fie educați în a preveni infestarea și în a transmite virusul, în cazul în care sunt infestați.

Pentru oamenii tineri și sănătoși și oamenii sănătoși, în general, nu este un pericol atât de mare, ba chiar sunt țări care vorbesc despre imunizare. Cred că nu trebuie promovate și încurajate panică și frică, înțeleg că s-a întâmplat acest lucru poate pentru că oamenii așa au simțit, s-au speriat foarte tare, pentru că cei care promovează sunt și ei la rândul lor oameni și cred că acum că lumea s-a obișnuit cu ideea că trăim o pandemie, oamenii pot să gândească mai clar. Trebuie să avem grija și de economia țării. Până la urmă, oamenii trăiesc cu mulți viruși pe această planetă și corpul nostru este suficient de deștept, cât să își facă anticorpi pentru fiecare dintre ei.

Cum crezi că se va schimba industria muzicală după această criză?

Nu pot să văd în viitor în ceea ce privește industria muzicală, sunt conștientă că mulți artiști nu o duc foarte bine, poate cei care sunt la început de drum și nu au avut timp să își facă economii. Mi se rupe sufletul pentru toți oamenii talentați, nu numai din muzică, din aria showbiz-ului. Mi-ar plăcea să avem mai multă susținere din partea radiourilor, dar rămâne la latitudinea fiecăruia, cum poate să susțină showbiz-ul românesc, arta din România, teatrul, muzică. Este o perioadă foarte tristă și, cu siguranță, după toată această perioadă, vor fi revizuite metode de lucru. Fee-urile de concerte nu sunt stabilite de artist, sunt stabilite de piață.

Ai reușit să treci peste perioada grea din viață ta, peste pierderea mamei?

Ce înseamnă să treci peste? Nu știu. Conștientizez pe zi ce trece că ea nu mai este, că nu am pe cine să sun, nu am cui să îi spun temerile mele. Cumva încerc să vorbesc mai mult cu prietenii, cu mamele lor, cu mătușa mea, dar nu știu dacă va fi mai ușor sau dacă va fi vreodată ușor. Nu se poate umple golul acela, niciodată cu nimic și îi simt lipsa în fiecare zi din viața mea și așa va fi probabil pentru totdeauna.

O visezi, te gândești des la ea? Simți că te ocrotește de acolo de sus, că îți trimite mesaje?

Nu am visat-o până acum, îmi este foarte dor de ea, cred că sunt singură care nu a visat-o, dar noi și în timpul vieții ei am avut o relație mai specială. Comunicăm foarte mult, nici nu știu cum să zic, telepatic poate. Ne simțeam una pe alta, chiar și de la distanță și o simt și acum. Simt că mă protejează.

Probabil că anul viitor vei face și nunta cu iubitul tău! Vorbiți des despre asta? Ați stabilit detalii?

În perioada asta nu vorbim despre nuntă, nu vorbim despre detalii, nu vorbim despre copii. Suntem doi oameni care ne suntem alături unul altuia, putem vorbi despre orice, doi oameni care se pot contrazice fără să își poarte ranchiună, doi oameni care își rezolvă divergențele și diferențele de opinie matur, doi oameni care se iubesc și care se respectă. Să sperăm că vom fi oamenii asta cât mai mult timp și destinul să fie în favoarea noastră.

Ce fel de mireasă te visezi?

Nu mă visez mireasă, sper să se schimbe acest lucru aici și să încep să scap de toate blocajele pe care știu că le am.

Publicat: 29 Apr. 2020, 21:26 Vedete
Tags:
Pe aceeași temă