Unde a dispărut Ileana Stana Ionescu. Ce se întâmplă cu celebra actriță

Publicat: 19 mart. 2021, 10:35 Autor: Elena Vedete

Ileana Stana Ionescu, una dintre cele mai mari actrițe ale teatrului și filmului românesc, s-a născut la 14 septembrie 1936, în oraşul Brad, județul Hunedoara, având origini italiene, după mamă.

În ultimele luni, despre celebra actriță nu se mai știe nimic. Însă, Ileana Stana Ionescu, în vârstă de 85 de ani, alături de soțul ei, Andrei Ionescu încearcă să se protejeze cât mai mult de teama noului coronavirus. Astfel că cei doi aproape s-au izolat în casă și nu-și asumă niciun risc în această perioadă.

Soțul ei, Andrei Ionescu, a precizat că starea ei de sănătate se menține constantă, însă artista evită să mai ofere interviuri.

”Preferăm să interacţionăm cât mai rar cu putinţă, chiar şi telefonic. Nu o facem din rea-voinţă, dar bătrâneţea nu-ți oferă întotdeauna cele mai bune arme de apărare. Ca atare, e mai bine ca ea să rămână într-un anume fel în conştiinţa iubitorului de film sau de teatru românesc!”, a spus Andrei Ionescu pentru playtech.ro.

Peste 60 de ani de când împreună

Ileana Stana Ionescu şi-a găsit întotdeauna sprijinul şi echilibrul în soţul ei, actorul Andrei Ionescu, cu care este împreună de mai bine de 60 de ani. El s-a îndrăgostit la prima vedere, după ce a văzut-o pe scenă. S-au susţinut unul pe altul şi amândoi au avut aceeaşi pasiune comună: teatrul.

„Când au venit rudele ei din Italia, eu tocmai jucam un spectacol pus de Andrei Şerban, în care jucam un pictor, dar eram criminalul de fapt: dar eram fără păr, fără sprâncene, hidos, ce să vă mai spun. Şi a adus rudele la teatru. Şi au întrebat-o „Când apare, dragă, bărbată-tu?” şi zice: „Uite, ăsta este!” S-a făcut o linişte totală. Alea au înghetat. Nu mă ştiau pe mine, nu mă cunoşteau. Şi mă rog, au plecat după spectacol, eu rămânând să mă demachiez, să mă duc mai târziu. Şi când m-am dus şi eu şi am bătut la uşă, zice: „Ce căutaţi?”. Zic: „Pe Ileana o caut!” ”Auzi, Ileana, vezi că te cată un domn!” „Hai dragă, ăsta e bărbatul meu!” „Asta e bărbatul tău?!” „Aaaau!!! Noi ne am speriat că e aşa bătrân şi urât!” Şi eu eram frumos, evident”, povestea Andrei Ionescu, într-un interviu acordat pentru Digi 24.

Ileana Stana Ionescu, o viață de poveste

În anul 2018, îndrăgita actriţă a decis se retragă în plină glorie, la vârsta de 82 de ani, de pe scena teatrului. După ce a jucat în sute de piese şi filme, devenind una dintre cele mai îndrăgite actriţe de comedie, Ileana Stana Ionescu a decis că este mai bine ca ultimii ani de viaţă să îi petreacă acasă, alături de soţul ei, Andrei Ionescu.

La acel moment, actriţa a declarat: „Am vrut să renunţ acum, ca să fiu în amintirea oamenilor aşa cum sunt astăzi. Am zis să întrerup teatrul, să trag cortina, cum se spune acum. Nu se poate şti ce-ţi oferă viaţa. Nu aş vrea să-mi pun colegii într-o situaţie neplăcuă. Vreau să-şi aducă aminte de mine fermă, în putere, aşa cum am terminat de fapt teatrul, cum am ieşit din el. Soţul meu m-a ajutat foarte mult, m-a încurajat… Acum voi fi în familie, la căsuţa mea de care ne vom bucura. Vreau să ne bucurăm de tot ce e în jurul nostru”

leana Stana Ionescu a jucat alături de actori emblematici precum: Toma Caragiu, Dem Rădulescu, Mişu Fotino, Sebastian Papaiani.

Pe scena teatrului Naţional a debutat cu piesa „Idiotul”, avându-l ca partener pe Florin Piersic. Cei doi au jucat de-a lungul timpului atât în piese de teatru, cât şi în producţii cinematografice.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 19 mart. 2021, 10:35 Autor: Elena Vedete
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă