Un val de aer polar pune stăpânire pe România! Temparaturile scad cumplit!

Publicat: 30 Mar. 2020, 12:44 Arhiva
Un val de aer polar pune stăpânire pe România!  Temparaturile scad cumplit!

Un nou val de aer polar va pune stăpânire pe România. Administrația Națională de Meteorologie anunţă vreme rece în majoritatea regiunilor, începând de marţi.

Vom intra într-un proces accentuat de răcire, începând cu nordul și centrul României, iar temperaturile vor scădea sub mediile înregistrate de-a lungul timpului pentru acest interval al anului.

Un val de aer foarte rece, venit de la Polul Nord va pătrunde în România, iar temperaturile scăzute vor cuprinde, încetul cu încetul, întreaga țara. Vor fi înregistrate precipitații în zonele de munte și în centrul țării, iar la munte vor fi predominante ninsorile.

Val de aer polar pune stăpânire pe România! În celelalte regiuni, spun meteorologii, vor apărea ploile. Pe crestele montane, viteza vântului va fi de 65…70 km/h, iar ninsoarea, trecãtor, va fi viscolitã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 grade în nordul Moldovei şi în jurul a 21 de grade în sudul şi estul Munteniei.

În Capitală, vremea va fi în continuare uşor mai caldă decât normal pentru sfârşitul lunii martie. Cerul va fi variabil, cu înnorări din a doua parte a intervalului când probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

Publicat: 30 Mar. 2020, 12:44 Arhiva
Pe aceeași temă