Un stat din UE ar putea legaliza canabisul medicinal în curând. Veste genială pentru bolnavii de scleroză multiplă sau cancer

Publicat: 19 Oct. 2019, 17:00 Life
Un stat din UE ar putea legaliza canabisul medicinal în curând. Veste genială pentru bolnavii de scleroză multiplă sau cancer

Un amendament la Legea privind stupefiantele, propus de Consiliul Federal în Elveţia, a fost aprobat în majoritate în această săptămână.

Un stat din UE ar putea legaliza canabisul medicinal.  Este vorba despre Elveția, astfel, medicii elveţieni vor avea voie să prescrie canabis, un stupefiant ilegal până în prezent, în scopul de a-și ajuta pacienţii care sunt diagnosticați cu scleroză multiplă, cancer şi alte boli grave, în ameliorarea durerilor.

Toate partidele importante din Elveţia, precum şi Federaţia Elveţiană a Medicilor, au susţinut această măsură, relatează sursa citată.

Un stat din UE ar putea legaliza canabisul medicinal

Marijuana imbunatateste viata sexuala a femeilor

Până acum, putea fi prescris doar un singur medicament care conţine canabis, un spray de gură utilizat pentru pacienţii cu scleroză multiplă. Pacienţii care aveau nevoie de alte medicamente pe bază de canabis medicinal trebuiau să obţină aprobare specială de la Oficiul Federal de Sănătate Publică.

Anul trecut, au fost emise aproximativ 3.000 de astfel de autorizaţii.

Asociaţia elveţiană de canabis medicina Medcan susține această măsură, precizând că persoanele care aveau nevoie de canabis din motive medicale s-au confruntat cu o „situaţie imposibilă” în ultimii zeci de ani.

Potrivit publicației precizate, guvernul din Elveția a anunțat că următorul pas va fi să stabilească modul în care companiile de asigurări de sănătate ar trebui să plătească pentru acest medicament.

Prin această nouă măsură, Elveţia se alătură altor ţări europene care îşi dezvoltă, în prezent, programe de canabis în scop medical.

În general, canabisul poate fi administrat în scop medicinal sub formă de ulei, tinctură, infuzie sau inhalare. Aatfel, 45 de ţări din lume permit folosirea canabisului în scopuri medicinale, însă numai în anumite condiţii şi, de cele mai multe ori, doar pentru bolnavii ce se află în fază terminală.

Publicat: 19 Oct. 2019, 17:00 Life
Pe aceeași temă