Un nou val de frig loveşte România. Unde se anunță ninsori și ger cumplit!

Publicat: 04 Jan. 2020, 11:30 News
Un nou val de frig loveşte România. Unde se anunță ninsori și ger cumplit!

Meteorologii avertizează! Un nou val de frig va lovi România!

Astăzi vom avea vreme relativ plăcută prin sud şi est, însă în vest şi nord-vest apar ploile şi lapoviţă. Maximele vor fi de la 2 la 12 grade. Vineri am avut 13 grade în zona Târgovişte şi minus 3 grade la Timişoara.

Duminică, vine frigul şi aduce precipitaţii aproape peste tot. Va ninge la munte, în centru şi nord-vest, iar în celelalte zone va fi lapoviţă. Dimineaţa apare poleiul în sudul şi sud-estul ţării, iar în noaptea de duminică spre luni, pe şosele se depune gheață. Vântul va mai atinge 60 km/h, iar la munte va fi în continuare viscol. Maximele vor fi de la 0 la 6 grade.

Luni se răceşte mai tare, iar noaptea de luni spre marţi se anunţă geroasă în nord, centru şi în zonele deluroase. Ziua se ating 6 grade doar prin Oltenia; va mai fulgui în est şi sud-est, unde vântul va sufla cu putere, iar în rest se arată soarele.

Şi marţi va fi foarte frig, norii se mai împrăştie, iar în Dobrogea şi Bărăgan, vântul va mai avea unele răbufniri.

Vremea în luna ianuarie

Săptămâna 06.01.2020 – 13.01.2020

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normalepentru această săptămână în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și estice. Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 13.01.2020 – 20.01.2020

În general, la nivelul întregii țări, temperatura aerului va putea fi ușor mai ridicată decât specificul perioadei. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, cu o ușoară tendință deficitară în vestul și sud-vestul – sudul teritoriului.

Săptămâna 20.01.2020 – 27.01.2020

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice acestei săptămâni.

Publicat: 04 Jan. 2020, 11:30 News
Pe aceeași temă