Un nou simptom al infecției cu noul coronavirus a fost descoperit! Daca simți așa ceva, e cazul să mergi la medic!

Publicat: 02 Dec. 2020, 09:48 Arhiva
Un nou simptom al infecției cu noul coronavirus a fost descoperit! Daca simți așa ceva, e cazul să mergi la medic!

Oamenii de știință trag un semnal de alarmă cu privire la un nou simptom care ar putea indica faptul că o persoană a fost infectată: o ”senzație ciudată” la nivel nazal.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Barcelona, senzația nazală bizară ar putea reprezenta un semn-cheie foarte timpuriu al infecției cu noul SARS CoV-2.

„Prezența acestor simptome nazale și apariția timpurie a acestora ar putea facilita diagnosticul precoce al COVID-19 și eforturile inițiale de distanțare socială”, scriu cercetătorii conduși de Jordi Navarra în studiul publicat în medRxiv.

”Senzație ciudată” la nivelul nasului

În cadrul studiului, cercetătorii au urmărit simptomele a 35 de pacienți infectați cu Covid-19. Rezultatele au arătat că mai mult de 68% au raportat cel puțin un simptom nazal, inclusiv uscăciune excesivă a mucoasei, și o senzație continuă că nasul curge.

„Grupul clinic a experimentat ”o senzație ciudată” la nivelul nasului ”și o uscăciune nazală excesivă”, scriu cercetătorii în studiu.

Mai mult decât atât, 52% din pacienți au raportat o senzație constantă de durere nazală puternică.

Aceste simptome s-au manifestat în același timp cu cele des întâlnite, precum pierderea mirosului și a gustului și au durat, în medie, 12 zile, scrie standardmedia.co.ke, citată de antena3.ro.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 02 Dec. 2020, 09:48 Arhiva
Pe aceeași temă