Așa cum își începe și mărturisirea, jurnalistul român nu cunoaște modalitatea prin care a contactat virusul, în condițiile în care a purtat mereu mască și mănuși. Fie că mergea la magazin sau în oricare altă parte, a știut că trebuie să se protejeze. Dar cum a reușit să se îmbolnăvească?
Potrivit Adevărul, a povestit că într-o zi a vrut să simtă mireasma teilor. A deschis geamul, dar nu a simțit mirosul. Apoi a mers să simtă parfumul preferat, dar nici pe acela nu l-a simțit. A simțit „că o încearcă o răceală”, fiindu-i ba cald, ba frig. Totuși, nu a avut nici tuse, nici febră, doar dureri musculare, dureri de cap, și-a pierdut mirosul și gustul și a avut amețeli când se ridica din pat.
A mers la o clinică și s-a testat. A doua zi, jurnalistul a fost sunat de DSP și rugat să se pregătească, pentru că în jumătate de oră trebuie să o ducă la spital. Odată ajuns în spitalul din Slatina, jurnalistul a așteptat să fie internat.
”Am făcut o programare la o clinică particulară din Slatina care recoltează probe în zilele de luni, miercuri şi vineri. Cum ziua de luni, până să mă lămuresc ce şi cum, o ratasem, am ajuns pentru test miercuri după prânz. Am semnat toate acordurile din lume, mi s-a explicat inclusiv faptul că rezultatul testului va fi transmis obligatoriu la DSP, iar domnişoara de la recepţie m-a întrebat foarte serios „desemnaţi pe cineva să ridice rezultatul testului?“. „Nu, trebuie să fie pozitiv şi să nu mai pot veni personal?!“, m-am trezit întrebând ca pentru mine. Am mai întrebat doar dacă îmi vor transmite mie mai întâi rezultatul, sau va afla DSP-ul înaintea mea, iar răspunsul a fost evitat elegant. Fix a doua zi am aflat că, ei bine, DSP află prima dată”, povestește jurnalistul, potrivit Adevărul.
Mărturisirea a continuat: ”Rezultatul a venit în puţin peste 24 ore. Nu m-a mai sunat nimeni de la clinică, m-au sunat epidemiologii DSP, joi, 11 iunie, în jurul orei 18,00, poate mai târziu, să-mi spună că am o jumătate de oră la dispoziţie să mă pregătesc pentru spitalizare, pentru că testul este pozitiv”.
Apoi, jurnalistul a ajuns la spital, unde a împărțit salonul cu o doamnă de 60 de ani cu probleme de sănătate cronice. La miezul nopții femeia fusese din nou testată, iar rezultat a ieșit negativ: ”Chiar s-a întâmplat, iar rezultatul a venit a treia zi, nu a doua, pentru că ar fi fost ceva probleme la laboratorul spitalului şi o serie de teste s-au lucrat cu întârziere. Testul a fost negativ. În acea primă noapte am dormit cu masca pe faţă, la fel şi în următoarea noapte. Când i s-a transmis rezultatul primului test, am simţit că mă prăbuşesc. „Şi dacă rezultatul primului test a fost fals pozitiv, iar femeia asta a stat două zile alături de mine, un pacient pozitiv?!“, a început să mi se învârtă obsesiv în cap întrebarea. Femeia are aproape 60 de ani şi o boală cronică”.
Câteva zile mai târziu, au fost mutate în saloane diferite. Încă din prima seară, jurnalistului i-au fost administrate anticoagulante, refuzând însă două medicamente. A doua zi, însă, jurnalistul a simțit, în sfârșit un miros de țigară. S-a bucurat! Opt zile cât a fost internat, și-a pus o mulțime de întrebări, însă, din fericire, acum este bine.